RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Ce alimente ne pot răcori vara

Alimente care răcoresc și ajută la scăderea temperaturii corporale. Ele sunt recomandate, cu precădere, în perioadele călduroase.

Atunci înlocuim alimentația mai consistentă, de proveniență animală, cu aceste legume și fructe cu adevărat răcoritoare.

Ce alimente ne răcoresc

Pepenele

Este răcoritorul suprem pe timp de vară. O felie rece și suculentă e capabilă să ne răcorească instant, să ne ostoiască atât foamea, cât și setea, însă nu exagerăm cu cantitatea. Conține multă fructoză și ne vom agresa silueta și ficatul dacă vom mânca în exces. Este bine să tratăm felia de pepene ca pe o felie de tort și să o mâncăm cu aceeași responsabilitate.

Castravetele

E plin de fibre, ține constipația departe, ne hidratează și este o gustare ideală, delicioasă și crocantă vara, când ne răcorește în toiul arșiței.

  

Iaurtul

Este ideal pentru a ne răcori și a înlocui o masă. Este bogat în proteine și probiotice, așadar o alegere ideală pe caniculă.

Apa infuzată cu ghimbir, lămâie, castravete și mentă

Mai ales pentru cei care nu beau apă multă, acest plus va conferi aromă plăcută și răcoritoare de vară, împrumutând și vitaminele din aceste ingrediente. Este apa ideală pentru a ne răcori și a ne normaliza temperatura corpului. Nu se bea rece din frigider, ci la temperatura camerei.

Pepenele galben

Conține multă apă, ajută așadar la hidratare, te răcorește și îți scade temperatura. Este minunat pe timp de vară, opțiunea multora. Consumul de pepene galben ajută la accelerarea sistemului imunitar, vă menține sănătatea inimii și vă protejează de afecțiunile oculare. Consumul de pepene galben este foarte benefic pentru o bună hidratare și o digestie optimă.

Abundă în vitamine, minerale și fibre importante pentru sănătate. De asemenea, are mulți antioxidanți și fitonutrienți care îți sprijină sănătatea și o formă mentală excelentă.

Acest tip de pepene galben dulce are o culoare portocalie în interior, datorită conținutului antioxidant de beta-caroten. Este bogat în vitaminele A și C, ceea ce îl recomandă pentru o imunitate bună, vedere bună, piele frumoasă.

O felie din acest pepene vă aduce un aport de 6% din cantitatea de fibre recomandată zilnic unui adult. Asta îl face bun pentru digestie și are multiple beneficii pentru sănătatea ta cardiovasculară.

De asemenea, sunt recomandate supele cremă din legume, sucurile verzi, bogate în clorofilă și ceaiurile de plante, calde. Toate aceste lichide au proprietăți de hidratare, răcorire și normalizare a temperaturii corporale, atunci când ne încingem vara.

bzi

Related posts

Cadre didactice confirmate pozitiv cu coronavirus, la Școala Specială Pașcani

Oana Cordoneanu

Vârful îmbolnăvirilor de COVID-19 a fost atins în România pe 29 aprilie

Redacția

Un copil de 13 ani nevaccinat și fără comorbidități a murit din cauza Covid-19

Redacția
Încarcă...