NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Cazul Bîstroe. Ministerul Transporturilor din România a cerut ucrainenilor ca măsurătorile să înceapă din 15 martie

Un reprezentant al Administrației Fluviale a Dunării de Jos a recunoscut, în discuțiile tehnice cu ucrainenii pe tema Bîstroe, că ministerul condus de Sorin Grindeanu a cerut Kievului ca măsurătorile să fie făcute începând cu 15 martie, susțin surse politice.

Sorin Grindeanu anunțase că navele sunt să treacă la treabă FOTO Shutterstock

Sorin Grindeanu anunțase că navele sunt să treacă la treabă FOTO Shutterstock

UPDATE  Potrivit unor surse politice, AFDJ, instituție în subordinea Ministerului Transporturilor, se va afla în contact cu partea ucraineană pentru discuția legată de Canalul Bîstroe. Ucrainenii au precizat ca e nevoie de dezvoltarea Canalului Sulina. Reprezentanții de la Ministerul Transporturilor au spus că se va continua dezvoltarea acestuia mai ales în ceea ce privește aspectul de semnalizare pe noapte, referindu-se la proiectul care va duce la sporirea capacității cu peste 40%.

  

Conform surselor citate, pâna luni dupa-amiază se va transmite planul de măsuratori către Ucraina. Masurătorile vor dura circa 10 zile și apoi va avea loc interpretarea datelor colectate.

Advertisements
Advertisements

UPDATE Ministerul Transporturilor a venit cu precizări într-un mesaj pe pagina de Facebook.„Astăzi, 3 martie 2023, a avut loc o întâlnire tehnică, în format videoconferință, la nivel de experți între partea română și cea ucraineană. Întâlnirea a fost coordonată la nivel de secretari de stat ai ambelor părți.Participanții au convenit ca partea română să înceapă măsurătorile pe brațul Chilia și canalul Bâstroe din data de 15 martie 2023”,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Tensiuni PNL-PSD după un eveniment al Ambasadei SUA la Iași. Ce acuzații sunt aduse

Redacția

Patriarhia cere revenirea rapidă la slujbele în interiorul bisericilor: Este deplin justificat și adecvat realității

Redacția

Messi spune că finala de duminică va fi ultimul său meci la o Cupă Mondială

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site