NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Cazier curat pentru comisarul Minea, prins băut la volan. Cine l-a salvat?

Dosarul de conducere în stare de ebrietate al comisarului Tudor Minea a fost finalizat în timp record de procurorii ieşeni. Fostul şef al Serviciului de Înmatriculări şi Permise a semnat, acum câteva zile, un acord de recunoaştere a vinovăţiei cu Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iaşi, ambele părţi fiind de acord cu o pedeapsă cu amânare pentru Tudor Minea.

Surse juridice au precizat pentru „Ziarul de Iaşi“ că pedeapsa la care cele două părţi s-au înţeles este de un an de închisoare cu amânarea executării, pe un termen de supraveghere de doi ani. Dacă, în timpul supravegherii, comisarul nu mai comite vreo infracţiune, acesta va rămâne cu cazierul „curat“. Acordul de recunoaştere a vinovăţiei urmează să ajungă pe rolul instanţei pentru a fi validat. Amânarea executării pedepsei a fost introdusă de noul Cod Penal, şi prevede şi o serie de obligaţii pentru condamnat pe durata supravegherii, cum ar fi prezentarea la Serviciul de Probaţiune, primirea în vizită a consilierului de probaţiune, anunţarea autorităţilor în cazul schimbării domiciliului etc. „Persoanei faţă de care s-a dispus amânarea aplicării pedepsei nu i se mai aplică pedeapsa şi nu este supusă niciunei decăderi, interdicţii sau incapacităţi ce ar putea decurge din infracţiunea săvârşită, dacă nu a săvârşit din nou o infracţiune până la expirarea termenului de supraveghere, nu s-a dispus revocarea amânării şi nu s-a descoperit o cauză de anulare“, se precizează în noul Cod Penal, despre a amânarea executării pedepsei.

Un teanc de recomandări

  

La dosarul de cercetare penală instrumentat de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iaşi au fost depuse, în ultima perioadă, mai multe recomandări ale foştilor şefi sau colegi ai lui Minea. Sursele citate au arătat că printre cei care au scris cuvinte laudative la adresa lui Minea se numără şi trei prefecţi: Romeo Olteanu (în funcţie), Victorel Lupu şi Dragomir Tomaşeschi. De asemenea, la dosar ar fi fost depuse şi documente asemănătoare semnate de către chestorul Ioan Scripniciuc, şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi, sau de către adjunctul său, comisarul Liviu Zanfirescu. Stareţul Mănăstirii Hlincea ar fi redactat şi el o scrisoare de recomandare. Contactată telefonic, avocata lui Tudor Minea, Gianina Poroşnicu, a admis că scrisorile de recomandare au cântărit mult în semnarea acordului cu procurorii. „Circumstanţierea persoanei domnului comisar-şef Minea Tudor s-a constituit într-un întreg dosar de acte, înscrisuri care au evidenţiat calificările multiple, aprecierea profesională de care s-a bucurat, studii şi specializări pe care le are. Pentru mine a fost fără precedent să depun într-un dosar penal un număr atât de mare de înscrisuri care să circumstanţieze atât de pozitiv o persoană, iar eu am apărat pe parcursul a 15 ani de avocatură multe persone şi personalităţi“, ne-a spus aseară Poroşnicu. Tudor Minea nu a putut fi contactat pe parcursul zilei de ieri.

Faptele imputate lui Minea

Comisarul s-a pensionat recent din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, în locul său aflându-se în prezent Vasile Zacornea, fostul său adjunct. Acuzaţiile de conducere pe drumurile publice cu o îmbibaţie alcoolică peste limita legală datează din noaptea de 14 spre 15 februarie, atunci când fostul şef de la Permise a fost oprit de un echipaj al Poliţiei Rutiere în zona Splai Bahlui. Agenţii de la Rutieră l-a testat la faţa locului pe Minea, acesta având o alcoolemie în aerul pur expirat de 0,79 la mie. Ca urmare a prelevării probelor biologice s-a constatat că alcoolemia din sânge a comisarului Minea era de 1,70 la prima probă şi 1,60 la mie la cea de a doua. Tudor Minea este unul dintre cei mai cunoscuţi poliţişti din Iaşi, activând în structurile MI din 1995. Înainte de a fi prins băut la volan, era şef al Serviciului de Permise din martie 2004.

sursa Ziaruldeiasi.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Advertisements

Related posts

Razie în târgurile din Lespezi şi Hălăuceşti

Ema Roman

Accident mortal la Moțca: O bătrână a murit după ce a fost lovită în plin de un autoturism (VIDEO)

Răzvan Grecu

Un tânăr din Moțca a rămas fără permis din cauza vitezei excesive

Irina Gherasim

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site