NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

După mai bine de 3 ani, Spitalul din Târgu Frumos se redeschide. El va funcționa ca secție exterioară a Spitalului Municipal din Paşcani

Spitalul din Târgu Frumos este pe punctul de a se redeschide. Unitatea medicală va funcţiona ca secţie exterioară a Spitalului Municipal din Paşcani.

Astfel, astăzi, 13 mai, primarul lo­calităţii, Ionel Vatamanu, va depune la Primăria din Paşcani hotărârea de consiliu local prin care reprezentanţii cetăţenilor din Târgu Frumos au decis redeschiderea spitalului. Ulterior, documentaţia se va înainta către Guvern pentru ca acesta să emită hotărârea finală de reluare a activităţii în spitalul închis acum trei ani, prin­tr-un ordin al ministrului Sănătăţii de atunci, Cseke Atilla. „Spitalul va avea secţii de interne, pneumologie, pediatrie, paliative, re­cu­perare şi una de primire a urgenţelor. A­ceastă ultimă secţie va fi preluată de la Spitalul «Sf. Spiridon», în administrarea căruia se află în prezent. În spital se vor asigura intenări de zi, dar şi continue. Unitatea va avea 70 de paturi şi va putea deservi pe cei 70.000 de cetăţeni din oraş şi din împrejurimi“, a explicat Ionel Vatamanu, primarul din Târgu Frumos. Primăria şi Consiliul Local au avut mai multe tentative de a redeschide spitalul după trei ani de inactivitate, însă fără succes. Abia la sfârşitul lunii martie, după discuţiile purtate cu managerul Spitalului Municipal din Paşcani, dr. Costică Pânzaru, şi cu ordonatorul de credite, reprezentanţii Primăriei Paşcani, reprezentanţii Consiliului Local din Târgu Frumos au votat pentru redeschiderea unităţii medicale. Mai mult decât atât, potrivit primarului, investiţiile anunţate pentru anul acesta vor fi puse pe pauză, reprezentanţii oraşului acordând prioritate celor pentru organizarea şi buna funcţionare a spitalului. „Am renunţat la toate investiţiile cuprinse în buget pe anul 2014 pentru a aloca fonduri spitalului. Vom investi în unitatea medicală în jur de 20 de miliarde de lei vechi“, a adăugat Ionel Vatamanu. Contractul cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate va fi negociat de către Spitalul Municipal din Paşcani.

sursa Ziarul de Iasi.ro

  

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Advertisements

Related posts

Vremea rea a pus autoritățile pe gânduri: miercuri se întrunește comandamentul de iarnă

Răzvan Grecu

Cum poate convoca viceprimarul Rățoi ședințe de Consiliu Local, când primarul Pintilie e în concediu

Răzvan Grecu

Înainte de „interconectare” ApaVital a fost amendată de DSP Iași pentru sursa de la Verșeni!

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site