RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Caz şocant la Spitalul de Copii din Iaşi: un sugar de 16 zile a fost internat în stare critică din cauza deshidratării acute

Un băieţel de 16 zile a fost transferat de la spitalul din Paşcani la unitatea de pediatrie din Iaşi în stare foarte gravă din cauza deshidratării. Cazul a fost semnalat Direcţiei Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Iaşi.

Un băieţel de doar 16 zile din Paşcani a ajuns marţi, 31 iulie, în stare critică la Spitalul de Pediatrie „Sfânta Maria” din Iaşi. Iniţial, mama sugarului s-a dus la unitatea medicală din Paşcani pentru că micuţul avea diaree, însă medicii de acolo s-au văzut depăşiţi de gravitatea situaţiei şi l-au transferat la Iaşi.

Bebeluşul este internat la Reanimare, dar medicii sunt rezevaţi în privinţa şanselor lui de supravieţuire. Cazul a fost semnalat Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Iaşi întrucât este posibil ca mama să nu-l fi alăptat corespunzător.

  

„Pacientul a ajuns la spital cu un sindrom de deshidratare acută gravă, cu pierdere de greutate şi a fost internat la Terapie Acută- Reanimare Pediatrică. Copilul a fost internat iniţial la Paşcani pentru diaree. Starea lui este foarte gravă”, spune doctorul Elena Hanganu, purtătorul de cuvânt de la Spitalul de Pediatrie „Sfânta Maria” Iaşi.

sursa: adevarul.ro

 

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Numărul românilor care se vaccinează zilnic s-a redus la 50%, într-o săptămână

Redacția

MS le cere turiștilor care merg în zone tropicale să discute cu medicii înainte de călătorie. 11 cazuri de malarie confirmate. Patru la români care au călătorit în Zanzibar.

Redacția

A crescut numărul cazurilor de infecții respiratorii în județul Iași

Redacția
Încarcă...