RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Eveniment

Catolicii celebrează Paștele duminică, 31 martie. Stropitul, cea mai cunoscută datină

Paștele Catolic se sărbătorește, în acest an 2024, în ziua de 31 martie. La fel ca Paștele Ortodox, Paștele Catolic comemorează Învierea lui Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, după răstignirea Sa din Vinerea Mare.

Deși Paștele catolic este sărbătorit la dată diferită față de cel ortodox, tradițiile se aseamănă destul de mult. Sărbătoarea nu are o dată fixă, însă se celebrează anual primăvara.

Diferenţa dintre Paştele ortodox şi cel catolic este dată de faptul că Biserica Catolică se raportează la echinocţiul de primăvară după calendarul gregorian, în timp ce Biserica Ortodoxă calculează acelaşi eveniment astronomic după calendarul iulian.

Există astfel şi ani în care sărbătorile pică în aceeaşi zi, dar şi ani în care decalajul este mai mare de o săptămână. Românii au liber în prima şi a doua zi de Paşte, dar şi în Vinerea Mare.

  

Ce simbolizează Învierea Domnului și Paștele Catolic

Duminica Învierii este una dintre cele mai mari sărbători din creștinism, deoarece Iisus a pătimit pe cruce pentru a scăpa lumea de răul făcut prin oamenii care L-au rănit. 

continuare pe adevarul.ro

Related posts

Ger în România, în perioada următoare! Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni

Redacția

Muniție neexplodată descoperită în pădure la Moțca

Redacția

„Noi, în seara de Crăciun”, spectacol de colinde la Brătești (VIDEO)

Teona Gherasim
Încarcă...