RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

“Catastrofal, nu există alt cuvânt pentru asta”. Cel mai puternic avertisment lansat vreodată în privința climei, așteptat în raportul ONU care va fi publicat în curând

Raportul experţilor ONU în domeniul climei (IPCC), aşteptat luni, va fi “cel mai puternic avertisment lansat vreodată” cu privire la rolul comportamentului uman în încălzirea globală, a declarat preşedintele COP26, Alok Sharma.

”Comportamentul uman accelerează încălzirea globală într-un ritm alarmant”, a declarat ministrul britanic într-un interviu acordat ziarului The Observer, ediţia de duminică a cotidianului The Guardian, subliniind caracterul decisiv al marii conferinţe privind clima care va avea loc la Glasgow în noiembrie.

”Nu ne putem permite să aşteptăm doi ani, cinci ani, zece ani”, a continuat el, spunând că mai este timp, dar “ne apropiem periculos de mult de momentul” în care va fi prea târziu.

Raportul IPCC “va fi un semnal de alarmă pentru toţi cei care nu au înţeles încă de ce următorul deceniu trebuie să fie absolut decisiv în ceea ce priveşte acţiunile în domeniul climei”, insistă Alok Sharma, adăugând că “vom înţelege foarte clar că activitatea umană provoacă schimbări climatice într-un ritm alarmant”.

  

Un eşec al COP26 ar fi ”catastrofal, nu există alt cuvânt pentru asta”, spune britanicul, care aminteşte că “anul trecut a fost cel mai cald an înregistrat vreodată, iar ultimul deceniu a fost cel mai cald deceniu înregistrat vreodată”.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Coadă de TIR-uri la granița cu Ungaria. Coloana ajunge la 12 kilometri

Redacția

„Să luăm Rafah sau să pedepsim Iranul?” Iată dilema Israelului – experți

Redacția

Netanyahu, vizită în Germania. Măsuri sporite de securitate, în contextul protestelor masive din Israel

Redacția
Încarcă...