NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Uncategorized

Cinci efecte ale consumului de usturoi: cât bine ne face, de fapt, faimoasa legumă-condiment

Usturoiul este cotat cu puteri vindecătoare miraculoase, considerându-se că ar avea chiar şi acţiune anticancerigenă. Medicii sunt, însă, mai circumspecţi şi spun că o parte dintre aceste aşa-zise efecte benefice ţin mai degrabă de folclor, decât de realitatea ştiinţifică.

  

Dincolo de utilizarea lui în bucătărie, pentru gustul special pe care îl dă bucatelor, şi de folosirea lui în practicile ritualice, usturoiul este cotat, din vechi timpuri, şi cu efecte benefice ale asupra sănătăţii. Cu toţii am aflat, de la bunici, că, alături de ceapă, usturoiul alungă răceala, ba chiar substanţele conţinute de aromata legumă ar amorţi paraziţii intestinali şi ar favoriza, astfel, eliminarea lor.

Nu în ultimul rând, se spune că usturoiul ”curăţă sângele” şi că, prin urmare, ar fi bun şi pentru inimă. Vă prezentăm, mai jos, cele mai ”populare” efecte benefice ale usturoiului, dar şi explicaţiile unui medic internist.

Efecte care nu au fost, de fapt, dovedite:

1) Usturoiul tratează răceala, acţionând un ”antibiotic natural” şi reuşind, datorită unor substanţe din compoziţie, să degajeze sinusurile.

2) Usturoiul vă ajută să scăpaţi de paraziţii intestinali, prezenţi mai cu seamă la copii. Anumite substanţe pe care le conţine usturoiul reuşesc să amorţească aceşti paraziţi, astfel încât aceştia vor fi eliminaţi mai uşor.

3) Usturoiul reduce nivelul de colesterol.

4) Combate hipertensiunea.

5) Usturoiul fluidizează sângele şi previne formarea

Citește articolul integral pe Adevarul.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Pierdut certificat constatator 02.05.2017

Redacția

Primar PSD, filmat în timp ce înjura şi scuipa o bătrână localnică. Edilul a fost data AFARĂ din partid (VIDEO)

Redacția

Anunţ pierdere certificat constatator Popovici

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site