NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Comunicate de Presă

Case de amanet verificate de polițiști

Joi, 27 noiembrie, între orele 08:00 – 16:00, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, Serviciului de Investigare Fraude, Biroului  Investigaţii Criminale Iaşi şi Paşcani, poliţiştiI de investigaţii criminale şi ordine publică din cadrul Secţiilor I – VI Poliţie Iaşi, Poliţiei Paşcani, Tg. Frumos, Hîrlău, Podu Iloaiei, Secţiilor de Poliţie Rurală Iaşi şi Ciurea, au acţionat pe raza de competenţă efectuând controale la societăţile comerciale care au puncte de lucru cu obiect de activitate casă de amanet.

S-a avut  în vedere verificarea   legalităţii   funcţionării caselor de amanet, existenţei documentelor prevăzute de Legea nr. 93/2009.S-a verificat modul în care se respectă dispoziţiile legale privind asigurarea pazei şi siguranţei bunurilor comercializate şi a unităţii, precum şi funcţionalitatea sistemelor de protecţie, alarmare, a modului de acţiune a personalului în cazul comiterii unei infracţiuni de furt sau tâlhărie şi instruirea personalului acestor unităţi.

Au acţionat peste 120 de poliţişti , în total fiind controlate 195 case de amanet . Au fost depistate mai multe bunuri provenite din comiterea unor infracţiuni, care au fost ridicate sau indisponibilizate.

Au fost aplicate 7 sancţiuni contravenţionale, dintre care 5 la Legea 61/1991 şi 2 la Legea 12/1990. Valoarea sancţiunilor aplicate este de 7.500 lei.

Exemple:

1. A fost sancţionată o societate comercială din oraşul Tg. Frumos,   conform Legii 12/1990, cu suma de 3000 lei şi s-a dispus ridicarea în vederea confiscării a două camere foto în valoare de 500 lei, aflate la vânzare în casa de amanet fără a deţine documente de provenienţă.
2. A fost sancţionat cu amendă de 800 lei, conform Legii nr. 61/1991, Ţ. Ionuţ , de 22 ani, din mun. Paşcani, pentru faptul că a adresat cuvinte şi expresii jignitoare personalului de serviciu şi altor persoane, în timp ce se afla în interiorul casei de amanet din mun. Paşcani.
3. În urma verificărilor efectuate la o casă de amanet din mun. Iaşi au fost identificate şi indisponibilizat un laptop şi două  inele din aur, bunuri susceptibile a proveni din comiterea unor infracţiunii de furt calificat.

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

Advertisements

Related posts

Vasile Toma: ”Nu văd rațiune si nici logica la ultima ieșire publică a șefului statului”

Redacția

Colegiul Tehnic C.F. „Unirea” din Pașcani este Centru de Pregătire Examene Cambridge

Redacția

Senator Vasile Toma: SOS siguranța locurilor de muncă și a companiilor: măsurile și programele de sprijin propuse de PSD

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site