NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Carnea de porc, mai ieftină în ultima perioadă. Pesta porcină africană face ravagii în rândul producătorilor

Pe fondul evenimentelor de pe piata comunitara, care nu-si mai poate vinde carnea de porc in China in aceeasi masura ca anul trecut, dar si a unei eventuale neincrederi a consumatorului roman fata de carnea de porc, preturile la poarta fermei sunt pe un trend descendent in Romania, ceea ce ar trebui sa se vada si la raft in urmatoarea perioada. Vom manca insa si mai mult din import, pentru ca pesta porcina a devastat productia locala.

 

  

Pretul mediu al carcasei de carne de porc (categoria S si E) la poarta fermei a ajuns in luna iulie sa coste 1,67 de euro kilogramul, cu 15% mai putin decat in aceeasi perioada a anului trecut , indica ultima analiza a Comisiei Europene pe aceasta tema. Este o scadere similara cu media europeana, pretul mediu la nivelul UE ajungand la 1,47 euro kilogramul fata de 1,73 euro cu un an in urma.

De altfel, potrivit unui raport al Comisiei, din 2015, principala piata de export pentru porcul european a fost China, al carei sector trecea printr-un proces de restructurare. In 2016, spre exemplu, UE a raportat exporturi record de 4,2 milioane de tone, din care 45% au mers catre China. Un an mai tarziu, insa, China a cumparat cu 476.000 de tone mai putin, iar pentru 2018 autoritatile chineze estimeaza un minus de 26%.

Advertisements

In ceea ce priveste impactul pestei porcine din Romania asupra preturilor, nu s-au facut inca estimari cu privire la evolutia preturilor ca urmare a izbucnirii celor doua focare in ferme mari.

Advertisements

Articol integral pe www.bzi.ro

Advertisements
Advertisements

Related posts

Sebastian Burduja, şeful PNL Sector 1, despre poziţionarea în alegerile interne: Merg cu o singură echipă, echipa Partidului Naţional Liberal

Redacția

Ciolacu anunță că PSD nu își depune luni propria moțiune, așa cum declarase Romașcanu sâmbătă. ”Votăm moțiunea USR AUR dacă ea ajunge în plen. Dacă nu ajunge, suntem dispuși să vorbim cu USR și AUR pentru o moțiune”

Redacția

Klaus Iohannis, despre criza sanitară: Vorbim despre o catastrofă. Mergeţi şi vă vaccinaţi, să nu ajungeţi la spital

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site