RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Care sunt beneficiile mierii pentru piele

Un ingredient esențial în bucătăria noastră, pe lângă faptul că ne încântă papilele gustative, mierea, datorită lungii sale liste de virtuți, ne poate răsfăța si pielea. Ar fi greșit să nu o încorporăm în produsele noastre cosmetice de înfrumusețare. Iata care sunt beneficiile mierii pentru piele!

Botezata „nectarul zeilor”, mierea are beneficii puternice asupra organismului uman. De-a lungul anilor, mierea a devenit prietena brandurilor de produse cosmetice. Astăzi, mulți o fac ingredientul principal din formulele lor.

Previne uscarea pielii

Considerata un excelent humectant, îmbogățita cu zaharuri naturale, hidrofila, mierea întărește filmul hidrolipidic al pielii. Astfel, menține nivelul de hidratare și, ca bonus suplimentar, face pielea moale.

Care sunt beneficiile mierii pentru piele: regenerează derma

Bogata în vitamina B și vitamina C, minerale, oligoelemente și aminoacizi, mierea optimizează reînnoirea celulară.

  

Sporește vindecarea

PH-ul său acid, bogăția sa în proteine ​​inhibitoare și defensive joacă un rol antibacterian, iar enzimele sale care produc peroxid de hidrogen, vindecă pielea.

Care sunt beneficiile mierii pentru piele: acționează împotriva îmbătrânirii pielii

Foarte bogată în antioxidanți și acizi grași esențiali, mierea limitează producția de radicali liberi care, sub efectul razelor UV, poluare, tutun, stres, sunt activati și pot crea daune asupra celulelor inducând o accelerare a îmbătrânirii. Acțiuni care fac din miere un tratament reconfortant și protector.

Tratamentele cu miere sunt potrivite pentru toate tipurile de piele?

Mierea este potrivită pentru toate tipurile de piele. Puterile sale puternice de hidratare și vindecare încântă pielea uscată, foarte uscată și/sau iritată sau chiar deteriorată.

Pe de altă parte, daca ai pielea atopică, trebuie să fii vigilentă, în special în cazul unei alergii la polen care ar putea provoca iritații.

Ce miere să alegi pentru rețete de frumusețe?

Există o mare varietate de miere (cimbru, lavandă, migdale, tei etc.) benefice pentru piele, cu mierea de salcâm în capul listei, cea mai ușor de utilizat pentru textura sa lichidă. Important este să o alegi organica.

Perioada de valabilitate a mierii este de un an. Optăm pentru ambalare într-un recipient bine sigilat pentru a evita orice risc de oxidare. Când pregătiți tratamente de casă, aveți grijă să nu o încălziți la mai mult de 35°C, altfel proprietățile sale se vor deteriora.

bzi

Related posts

Pacienții de la Paliative transferați la Iași. Internările în secție sunt sistate

Oana Cordoneanu

Alexandru Rafila a vorbit despre pandemia de coronavirus în contextul redeschiderii unităților de învățământ

Redacția

Spitalele pline, centrele de vaccinare goale: 46 de cazuri noi de Covid într-o zi

Redacția
Încarcă...