RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Care este mâncarea delicioasă care ne crește riscul de Alzheimer?

Imaginați-vă că savurați un burger extraordinar, însoțit de cartofi prăjiți și o sticlă de suc. Ar putea părea divin. Dar ați alege aceeași combinație dacă ați ști că mâncarea delicioasă aduce riscuri serioase pentru sănătatea neurologică?

Din nefericire, conform unui nou studiu publicat în Journal of Alzheimer’s Disease, o dietă bogată în carne și alimente procesate este puternic legată de dezvoltarea bolii Alzheimer.

Oamenii de știință de la Bond University (Australia) au descoperit această „corelație puternică” prin studierea obiceiurilor alimentare ale unui număr de 438 de persoane. Din această cohortă, 108 participanți au fost diagnosticați cu Alzheimer, iar restul nu aveau această boală.

Care este mâncarea delicioasă care ne crește riscul de Alzheimer?

  

Cercetătorii au ajuns la concluzia lor după ce au efectuat o analiză statistică folosind datele din Studiul Australian de Imagistică Biomarker și Stil de Viață al Îmbătrânirii, conform unui comunicat despre cercetare. Practic, oamenii de știință au urmărit ce mâncau participanții pentru a stabili legăturile pe care le-ar putea avea hrana cu dezvoltarea ulterioară a bolii Alzheimer.

În general, pacienții cu Alzheimer aveau tendința să consume o dietă bogată în „alimente procesate și carne”.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Kamala Harris ajunge în Polonia pe fondul unor dileme legate de riposta NATO în Ucraina

Redacția

Se anunță o vară istorică în România. Temperaturi și fenomene meteo extreme

Redacția

Alegerile din Germania: Social-democrații germani își extind avansul față de conservatorii lui Merkel înainte de dezbaterile televizate – sondaj

Redacția
Încarcă...