RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

„Canoanele“ prin care trebuie să treacă cei ce vor să predea religia în şcoli

Persoanele care doresc să predea religia pot participa la interviul pentru ob­ţinerea binecuvântării. Sectorul educa­ţional al Arhiepiscopiei Iaşilor a anunţat că cei care doresc să predea ore de Educaţie religioasă, dar şi cei care sunt deja profesori, pot obţine binecuvântarea pentru a se înscrie la diferite etape de mobilitate, dar şi de perfecţionare didactică. 

 

Astfel, în cadrul unei comisii formate din reprezentantul Centrului Eparhial Iaşi, inspectorul de specialitate pentru disciplina religie şi un metodist, candidaţii din judeţele Arhi­episcopiei Iaşilor pot obţine avizul de a urma aceste trepte. Cadidaţii din judeţul Iaşi vor participa la întâlnirea cu membrii comisiei luni, 6 martie, la Colegiul „Sf. Nicolae“ din Iaşi, de la ora 10. La Bo­toşani, candidaţii vor putea să participe la întâlnire marţi, 7 martie, de la aceeaşi oră, la Protopopiatul Botoşani, iar în Piatra Neamţ, miercuri, 8 martie, se­diul Protopopiatului Piatra Neamţ, tot de la ora 10.

  

Candidaţii care nu fac parte din cler vor trebui să susţină un examen psihologic scris, dar şi să participe la un interviu, Sectorul educaţional al Arhie­pis­copiei Iaşilor indicând Cabinetul Psihologic Atest din Iaşi. De asemenea, pentru obţinerea binecuvântării pentru predarea disciplinei Religie ortodoxă, atât pentru titularizare, dar şi pentru definitivat şi obţinerea gradelor didactice, candidaţii vor trebui să aibă un dosar care să conţină o cerere adresată Înaltpreasfinţitului Părinte Mitropolit Teofan, un CV-Europass, recomandare de la parohul din parohia de domiciliu, o recomandare de la preotul paroh al parohiei pe raza căreia se află şcoala unde a predat în ultimul an, dacă este cazul, dar şi un memoriu de activitate pentru ultimul an şcolar vizat de directorul unităţii şcolare, dar şi de către şeful de cerc pedagogic. În cazul profesorilor care aplică pentru un post la seminariile şi liceele teologice este nevoie şi de acordul scris al directorului, iar absolvenţii de la Facul­ta­tea de Teologie „Dumitru Stăniloae“ din Iaşi trebuie să aibă la dosar şi recomandarea spiritualului facultăţii. În cazul preoţilor, aceştia trebuie să aducă o recomandare de la Protopopiat, dar şi un raport privind activitatea catehetică din parohie vizat de către protopop. 

Sursa: ziaruldeiasi.ro

Related posts

Sute de dansatori din toată țara vor fi prezenți la Pașcani

Răzvan Grecu

Un nou inspector adjunct la ISJ Iași: profesor doctor Genoveva Aurelia Farcaș

Redacția

S-au afișat rezultatele la definitivat. Vezi ce notă a luat realizatorul tv Claudiu Timofte!

Răzvan Grecu
Încarcă...