RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Local

Când se încălzește vremea în toată țara. Prognoza meteo pentru finalul lui martie și luna aprilie

Administrația Națională de Meteorologie a publicat vineri dimineața prognoza meteo pentru intervalul 22 martie – 19 aprilie. În următoarele patru săptămâni, vremea va ajunge la temperaturi normale pentru perioada calendaristică. Valorile termice se vor mai păstra scăzute doar în prima parte a intervalului, spun meteorologii, urmând ca la final de martie și în luna aprilie să se încălzească și primăvara să-și facă simțită prezența la nivelul fiecărei regiuni. 

Vremea în săptămâna 22 – 29 martie

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru acest interval, în toate regiunile, dar mai ales în cele centrale și la munte. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile sudice și sudestice, dar și deficitar în vest, nord-vest și centru, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Cum va fi vremea în luna aprilie

Prognoza meteo în săptămâna 29 martie – 5 aprilie

  

Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această săptămână, la nivelul întregii țări.Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în toate regiunile, dar mai ales în zona Carpaților Meridionali.

Prognoza meteo în săptămâna 5 – 12 aprilie

Temperaturile medii ale aerului se vor situa în general în jurul celor normale pentru această perioadă, posibil ușor mai coborâte în sud, sud-est și la munte. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, dar cu o tendință ușor deficitară, mai ales la munte.

Prognoza meteo în săptămâna 12 – 19 aprilie

Mediile valorilor termice se vor situa în general în jurul celor specifice pentru această săptămână, cu posibilitatea unei abateri termice ușor negative, local în regiunile extracarpatice și la munte. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile.

digi24

Related posts

Caseria E.ON din Paşcani îşi schimbă sediul!

Redacția

TMC – tâmplărie PVC și mobilă, deschide un nou showroom în Pașcani! Nu rata reducerile! (P)

Marius Parteni

Dezinsecție amânată la Pașcani

Redacția
Încarcă...