NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Campanie de împădurire în localităţile din zona Paşcani. Se caută zilieri care să se alăture acţiunii

100.000 de puieți forestieri vor fi plantați pe aproape 25 de hectare, în zone din apropierea municipiului Pașcani. În perioada 15 martie-15 aprilie se desfășoară ”Luna pădurii” sau a plantării arborilor.

Ocolul Silvic Pașcani și-a propus să planteze o suprafață de 25 de hectare, din care: regenerări naturale, împăduriri integrale, refaceri de plantații calamitate și compeltări în plantații mai vechi. Puieții vor fi scoși din pepiniera de la Coasta Teiului.

”În perioada 15 martie – 15 aprilie, are loc campania de împădurire pentru primăvara anului 2021. Ocolul Silvic Paşcani şi-a propus să planteze o suprafaţă de aproximativ 25 de hectare. Vom planta specie de gorun, stejar pedunculat, paltin de munte, frasin comun, cireș păsăresc, plop alb și salcâm”,  ne-a declarat inginerul silvic Ionel Pintilie, șeful Ocolului Silvic Pașcani. 

 Zonele care vor fi împădurite sunt la Iorcani-Tătăruși, Sirețel -Cantonul Trei Pietre, Lunca Siretului-Stolniceni Prăjescu, Hălăucești, Mircești, Lunca Moldovei-Moțca, Cristești și Ciohorăni.

  

Elevi de la Colegiul ”Mihail Sadoveanu” Pașcani, alături de cadre didactice dar și de la Tătăruși vor participa la acțiuni de plantare, la fel cum au făcut în ultimii ani.

Problema în această perioadă este forța de muncă. Șeful Ocolului Silvic ne-a precizat că întâmpină mari greutăți în această privință. Direcția Silvică Iași a organizat o licitație în acest sens, și se așteaptă firma câștigătoare care va da forța de muncă.

Persoanele care doresc să se alăture campaniei de împădurire, să câștige un ban, costul unei zile de muncă este între 100-150 lei, pot lua legătura cu cei de la Ocolul Silvic Pașcani- telefon 0232.71.79.42.

Advertisements

Related posts

Primăria a montat un indicator „cedează trecerea” în intersecția controversată din zona Poliției Municipale

Marius Parteni

La sesizarea Curții de Conturi Primăria expertizează 11 investiții cu probleme

Răzvan Grecu

Un grup de cetățeni din Lunca solicită apă și extinderea rețelei de gaz metan

Marius Parteni
Încarcă...