NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Campania antidrog la Colegiul Național “Mihail Sadoveanu”

Activități de dobândire a cunoștințelor despre prevenirea consumului de droguri într-o școală din municipiu. Colegiul Naţional ,,Mihail Sadoveanu’’ a organizat în perioada aprilie – mai proiectul de prevenire a consumului de droguri intutulat sugestiv  UN AJUTOR MINOR, PAS SPRE VIITOR. 

 

Acesta se înscrie în activităţile organizate de Inspectoratul Şcolar Iaşi în această perioadă, sub genericul Proiecte antidrog Împreună.

Activităţile vor îmbunătăti situţia grupului ţintă,  în sensul că elevii vizaţi vor dobândi cunoştinte despre prevenirea consumului de droguri, despre evitarea acelor grupuri cu risc, vor fi orientaţi spre activitati educativ-culturale sau sportive,vor constientiza pericolul la care sunt supuşi dacă aleg să  consume tutun şi /sau droguri.

În ceea ce priveste beneficiarii indirecti (elevii care nu sunt incluşi în proiect dar participă la activităţile organizate), proiectul are un impact pe termen lung având în vedere abilităţile dobândite: de comunicare , de  susţinere, găsire de noi prieteni.

 

Echipa de proiect, adică Hristea Maria,  Cotic Mădălin Iulian, , Jalaboi Iustin , Tîrpescu Sabina Maria, elevi din clasele a X-a, are drept colaboratori Consiliul elevilor, Clubul Copiilor, Protoeria Paşcani, Poliţia de proximitate, Agentia Antidrog Iasi. Printre activităţile care urmează să se desfăşoare sunt expoziţii de afişe pntru o campanie de prevenire a consumului de droguri, dezbateri cu persoane abilitate să ofere sfaturi adolescenţilor aflaţi în situaţii de risc-psiholog, poliţist, preot-, activităţi sportive care să demonstreze că un stil de viaţă sănătos este necesar pentru prevenirea consumului de substanţe interzise.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Două profesoare din Pașcani, cât și un cadru didactic din Valea Seacă, se numără printre membrii care fac parte din conducerea USLIP Iași

Redacția

Rampa teatrală la Paşcani! Au început înscrierile! (Doc)

Ema Roman

Profesorii de la Liceul ”Nicolae Iorga”, din Pașcani, se ocupă de elevi și după terminarea orelor. Gratuit!

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site