NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

„Camera fantastică” – un nou proiect la Şcoala „Ion Creangă” Târgu Frumos

            Școala Gimnazială „Ion Creangă” Târgu Frumos va derula proiectul “Camera Fantastică”, finanțat prin Programul Start ONG. Start ONG este un program lansat de Kufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt educație, sănătate, mediu, social și cultural. Valoarea totală a programului este de 500.000 euro.

Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară detinat ONG-urilor tinere și instituțiilor non-administrative.

  

        „Proiectul de față promovează continuarea și accelerarea reformei în domeniul educației nonformale, prin eficientizarea sistemului de prestații și sevicii educative, dezvoltă serviciile pentru grupurile vulnerabile, asigură incluziunea socială și contribuie la creșterea calității vieții persoanei”, a declarat managerul de proiect, prof. de sprijin/itinerant, Mihaela Grigori.

        Pe parcursul celor 7 săptămâni de proiect, la Şcoala „Ion Creangă” Târgu Frumos va fi amenajat și dotat un spațiu destinat activităților instructiv-educative și ludice. Beneficiarii direcţi ai proiectului sunt 30 de elevi din ciclul primar/gimnazial – învățământ de masă și învățământ special – 10 elevi cu cerințe educative speciale şi 10 elevi de etnie romă de la Şcoala „Ion Creangă”, precum și 10 elevi cu deficiență mintală și tulburări din spectrul autist școlarizați în învățământul special la Școala Profesională Specială “Trinitas” Târgu Frumos. Vor fi organizate, de asemenea, 5 ateliere de lucru în care cei 30 de elevi vor beneficia de interacțiune socială în vederea dezvoltării emoționale, cognitive și în vederea exersării și dezvoltării aptitudinilor sociale.

       In cadrul proiectului va fi orgnizată o campanie de informare și sensibilizare a comunității locale cu scopul promovării egalității de șanse. Această activitate se va desfăşura pe esplanada orasului Târgu Frumos, în data de 3 decembrie 2019 când este sărbătorită Ziua Internațională a persoanelor cu dizabilități.

        Partener în cadrul proiectului este Școala Profesională Specială „Trinitas” Târgu Frumos, instituție care școlarizează elevi cu deficiențe de intelect.

 

           

 

 

 

 

Advertisements

Related posts

Ziua Comemorării Holocaustului, marcată la Colegiul „Unirea”

Irina Gherasim

Elev pășcănean calificat în Lotul Național al Olimpiadei de Informatică

Răzvan Grecu

Vlad Plaiu este noul Președinte al Consiliului Național al Elevilor din cadrul CNMS

Teona Gherasim

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site