NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Monden

Călătoria în Metaverse: brandul Skechers a deschis un magazin experiențial în districtul de modă din Decentraland

În luna martie a acestui an, brandul sport Skechers a anunțat că intră în Metaverse. Brandul global de lifestyle a fost primul care semnează un contract de închiriere în Fashion District din Decentraland. De asemenea, compania a depus cereri de înregistrare a mărcilor comerciale în întreaga lume pentru a vinde bunuri virtuale, cum ar fi încălțăminte și îmbrăcăminte – punând bazele unor noi oportunități de creștere în metavers.

„Acordul nostru cu Decentraland este o investiție în viitorul nostru”, a declarat Michael Greenberg, președintele Skechers, la momentul respectiv. „Așteptăm cu nerăbdare să ne îmbarcăm în această eră virtuală și să explorăm modalități creative prin care brandul nostru să se implice cu noi clienți și audiențe pe măsură ce lansăm noua experiență Skechers.”

Designer, dezvoltator și comerciant global de încălțăminte, îmbrăcăminte și accesorii pentru stilul de viață, campaniile pe mai multe platforme ale Skechers conectează miliarde de consumatori la cele mai noi stiluri și tehnologii de confort – de la tendințele modei la inovații de performanță, pantofi de lucru, colecții caritabile, stiluri pentru copii și multe altele. Compania a depășit 6,29 miliarde de dolari în veniturile din 2021 și plănuiește să ajungă la 10 miliarde de dolari în vânzări anuale până în 2026.

Despre Skechers

Skechers, o marcă populară de încălțăminte sport și de stradă, a devenit un nume de marcă important și recunoscut în ultimii treizeci și cinci de ani de la înființarea companiei, dar, dacă nu sunteți dependent de istoria încălțămintei, probabil că sunt multe lucruri pe care nu le știți despre companie și despre pantofii lor.

Advertisements
  

Compania cu sediul în sudul Californiei proiectează, dezvoltă și comercializează o gamă variată de încălțăminte, îmbrăcăminte și accesorii de lifestyle și performanță pentru bărbați, femei și copii.

Compania a început în 1992, într-o casă de pe o plajă din California, cu doar o duzină de angajați conduși de Robert Greenberg, care a fost și fondatorul companiei. Înainte ca Greenberg să își înceapă propria companie de încălțăminte, el făcuse parte din echipa care a fondat LA Gear. Totuși, după câțiva ani de succes notabil, LA Gear a înregistrat o pierdere uriașă a cotei de piață în 1992 și i-a forțat atât pe Greenberg, cât și pe fiul său Michael să părăsească compania. Văzând că nu existau giganți ai industriei care să controleze atât îmbrăcămintea de stradă pentru bărbați, cât și pentru femei, Greenberg a înființat Skechers cu această nișă specială în minte.

Înainte de a înființa Skechers, prima lovitură majoră a lui Greenberg s-a produs atunci când și-a pus pe șireturile de la pantofi imaginea personajului de film extraterestru ET, pe atunci foarte popular, după ce a cumpărat licența pentru a face acest lucru. Această idee a ajuns să îi aducă peste trei milioane de dolari în mai puțin de opt săptămâni. Aceste câștiguri au fost cele pe care Greenberg le-a folosit pentru a fonda LA Gear.

Skechers a fost înființată de fapt pentru a acționa ca distribuitor al mărcii britanice Doc Martens în SUA. Cu toate acestea, Greenberg a decis să se concentreze pe utilizarea a ceea ce învățase prin intermediul LA Gear pentru a proiecta și comercializa propriul brand. În primul rând, la început, accentul a fost pus pe pantofii de stradă eleganți pentru bărbații tineri și la modă, dar Greenberg și-a dat seama curând că exista o întreagă nișă de piață care includea atât bărbați, cât și femei.

Pe lângă faptul că a devenit cel mai mare distribuitor al Doc Martens, Skechers a cumpărat și comercializat și mărcile Cross Colours și Karl Kani. Această mișcare a adus încălțămintea urbană în peisajul de retail. Având în vedere că toate aceste mărci se dovedeau a fi de succes, Greenberg și compania au văzut oportunitatea financiară pe care o aveau la dispoziție prin dezvoltarea propriei mărci. În 1993, a decis să își unească resursele, atât fiscale, cât și creative, și să se concentreze pe dezvoltarea Skechers. Nu după mult timp, atât Cross Colours, cât și Karl Kani au fost desființate.

Chiar și după ce au devenit cel mai mare distribuitor al lor, Doc Martens și Skechers s-au despărțit la numai un an de la încheierea contractului, care era cu producătorii de Doc Martens, R. Griggs LTD. Skechers i-a acuzat pe cizmari că nu au reușit să livreze comenzile onorate datorită mărfii lor din ce în ce mai populare. A urmat apoi o bătălie de procese reconvenționale, după ce Skechers a depus o plângere pentru încălcarea contractului. După numai un an în care au distribuit cu succes produsele celeilalte companii, cele două s-au despărțit, iar Skechers a trebuit să depindă de propriul brand pentru a avea succes.

Advertisements

Astăzi, colecțiile Companiei sunt disponibile în Statele Unite și în peste 180 de țări și teritorii prin intermediul magazinelor și al magazinelor de specialitate, precum și direct către consumatori prin intermediul a 4.306 magazine de vânzare cu amănuntul deținute de Companie și de terți și site-uri de comerț electronic. Brandul este un competitor direct al altor companii de îmbrăcăminte și încălțăminte sport, cum ar fi Adidas și Nike.

Compania își gestionează afacerile internaționale prin intermediul unei rețele de distribuitori globali, a unor parteneri de asociere în participațiune în Asia, Israel și Mexic și a unor filiale deținute integral în Canada, Japonia, India, Europa și America Latină.

Advertisements
Advertisements

Related posts

S-a schimbat data spectacolului „Un bărbat și mai multe femei”

Irina Gherasim

Balul Bostăneilor la Colegiul Tehnic “CF Unirea”

Teona Gherasim

Un deputat pășcănean îşi face campanie printre îndrăgostiţi

Redacția
Încarcă...