NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Câinii comunitari ar putea fi eliberați din padoc pe străzile municipiului. DSV amenință Primăria: închideți padocul în 24 de ore sau 50.000 lei amendă

Angajații Direcției Sanitar Veterinare Iași au revenit astăzi la Pașcani pentru a lua la cunoștință măsurile la care au recurs șefii executivului local, în ceea ce privește transferul animalelor într-o altă locație.

Cum până la aeastă dată nu s-a luat nici o măsură, în ceea ce privește câinii din padoc, veterinarii au dat un ultimatum. Dacă în 24 de ore animalele nu vor fi scoase din padoc, șefii municipiului vor fi sancționați cu amendă de 50.000 lei.Informația a fost confirmată de către viceprimarul municipiului Pașcani.

Suntem într-o situație dificilă. Am avut iarăși astăzi control, în urma căruia am primit un ultimatum clar. Dacă în 24 de ore nu eliberăm locația respectivă, vom primi o sancțiune de 50.000 lei”, ne-a declarat Vasile Axinte, viceprimarul municipiului Pașcani.    

  

În discuția cu reporterii noștri reprezentantul executivului local a vorbit și despre soluția la care va apela mâine pentru a elibera padocul de animale.

Câinii vor fi eliberați din cuști. Nu putem face altceva. Am mai dat câteva telefoane prin țară, dar nu văd ce s-ar putea schimba”, ne-a mai spus vicele Axinte.

 Dacă ieri șefii Primăriei susțineau că încearcă să mute animalele la Stolniceni-Prăjescu, în cele din urmă se pare că acestea vor ajunge în stradă, înapoi printre puținii iubitori de animale și marea masă de nemulțumiți ai municipiului.  

Reprezentanții Asociației Axi Hope susțin că nu s-ar fi ajuns aici dacă Primăria ar fi făcut ceva concret și ar fi dat cât mai puține declarații.

 ”De când a fost închis padocul iubitorii de animale au dat spre adopție aproximativ 30 de câini. Noi am vrut să fim utili, dar nimeni nu a vrut să discute cu noi”, a declarat Luminița Diaconu.

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

O nouă tentativă de amenajare a unui patinoar în Pașcani

Teona Gherasim

Vasile Țugui, consultantul angajat de primarul Dumitru Pantazi, către presă: „Nu mă filmați! Vă dau în judecată! Nu este o ședință publică”! Legea este însă de partea presei!

Răzvan Grecu

E oficial: autostrada Iaşi – Târgu Neamţ va fi cu taxă. La cât va ajunge aceasta?

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site