NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Politică

C.P.: Vicepreședintele Senatului, Florin Constantinescu, a interpelat ministrul Educației cu privire la școala primară din Todirești și la școala primară și gimnazială din Conțești

În şedinţa Senatului de luni, 22 aprilie 2013, senatorul PSD Florin Constantinescu a adresat Guvernului României două întrebări, având ca obiect probleme locale. Ambele întrebări au fost adresate Ministerului Educaţiei Naţionale. Prima întrebare a avut ca obiect ,,Alocare fonduri – Şcoala cu clasele I-IV Nr. 2 Todireşti, judeţul Iaşi”.

Consiliul local Todireşti, împreună cu Consiliul de administraţie al Şcolii Todireşti şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi, analizând situaţia spaţiilor de învăţământ, au constatat că, Şcoala cu clasele I-IV Nr. 2 Todireşti şi Grădiniţa Nr. 2 Todireşti, judeţul Iaşi, din zona Bogata, funcţionează într-un spaţiu total impropriu, construcţia fiind executată din chirpici, în anul 1954. De la data construcţiei clădirii, până în momentul actual, numărul de elevi s-a triplat, spaţiul fiind insuficient şi inadecvat desfăşurării procesului instructiv-educativ, la acesta s-a adăugat şi perspectiva comasării cu Şcoala Stroeşti din aceeaşi comună, care are un număr mai mic de copii şi care, de asemenea, este într-o stare avansată de degradare. Astfel că, în anul 2007 s-a întocmit studiul de fezabilitate, urmat de proiectare şi licitaţie de execuţie a lucrării.

Firma câştigătoare a licitaţiei de execuţie SC IAŞICON SA înţelegând necesitatea urgentării finalizării investiţiei până la 1 septembrie 2008 (astfel exista riscul ca cei 115 şcolari şi preşcolari să nu poată fi şcolarizaţi din lipsă de spaţiu), a finalizat lucrarea pe cheltuieli proprii înainte de începerea anului şcolar 2008-2009. Valoarea totală a investiţiei este de 2.673.066,97 lei, rămânând de achitat constructorului suma de 2.201.794,71 lei.

  

Având în vedere faptul că, Consiliul local al comunei Todireşti nu poate achita nici parţial această sumă, senatorul Florin Constantinescu a solicitat Ministerului Educaţiei Naţionale alocarea sumei necesare achitării integrale a investiţiei faţă de constructor, care şi-a făcut pe deplin datoria ca termen şi calitate a investiţiei.

Cea de-a doua întrebare a avut ca obiect ,,Realizarea investiţiei ,,Şcoala cu clasele I-VIII sat Conţeşti, comuna Valea Seacă, judeţul Iaşi”. În anul 2008, a început construcţia Şcolii Generale cu clasele I-VIII din satul Conţeşti, comuna Valea Seacă, judeţul Iaşi. Valoarea investiţiei este de 312.980 lei. Au fost ridicate doar zidurile clădirii.

Din lipsa finanţării nu s-a realizat acoperişul, nu a putut fi montată tâmplăria şi nu s-au putut realiza lucrări de finisări interioare, lucrările fiind sistate. Investiţia se deteriorează pe zi ce trece întrucât, fără acoperiş, lucrarea se deteriorează, infiltraţiile apei producând o degradare continuă a lucrărilor efectuate până în prezent. Pentru finalizarea investiţiei este necesară suma de 207.181 lei.

Senatorul PSD Florin Constantinescu a cerul Ministerului Educaţiei Naţionale alocarea sumei necesare în vederea finalizării investiţiei.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Comunicat de presă senator Constantinescu: Obiectivele USL de integrare europeană rămân neschimbate!

Redacția

(P)PSD în campanie pentru susținerea lui Ponta în comunele Tătăruși și Cristești (VIDEO)

Redacția

„Iasul are 4 spitale de nebuni, dar nu ajung pentru cât de mincinoși sunt PSD-iștii”

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site