Elevii de liceu care vor să experimenteze cum anume este învățământul american au ocazia să plece în SUA cu o bursă de studii gratuită. Este vorba despre un program proaspăt implementat în România, dar de notorietate în lumea întreagă.
Elisabeta Hărățu, profesor de Limba Engleză la Colegiul “Mihail Sadoveanu” din Pașcani a aflat de această oportunitate și le-a povestit și elevilor săi care s-au arătat foarte încântați de idee.
Pentru a le furniza acestora informații direct de la sursă, profesoara, alături de alte trei colege, susținute de către conducerea unității de învățământ, au adus în școală un reprezentant de la American Council care le-a explicat elevilor cum pot ajunge să învețe în SUA.
Este vorba despre o oportunitate deosebită pentru aceștia care, timp de aproape un an, vor putea locui la o familie ce le va fi gazdă pe parcursul șederii pe tărâm american. Dintre toate costurile pe care le implică această bursă, doar două nu sunt acoperite, și anume cel de obținere a pașaportului și cel care vizează deplasarea la Iași, unde vor avea loc interviurile din semifinalele selecției.
“ Am ajuns la Pașcani la invitația profesorilor de la Colegiul „Mihail Sadoveanu”, pentru a le povesti elevilor de aici despre programul de Burse Flex, în cadrul a câtorva prezentări care au avut loc pe parcursul zilei. O doamnă profesoară de aici de limba engleză a văzut anunțul și i-a înștiințat pe copii despre această oportunitate. Pentru că a văzut interes din partea lor și aveau întrebări pe care să le clarifice, a venit invitația de a participa astăzi la câteva prezentări. Este posibil prin acest program care este finanțat de Guvernul SUA, în totalitate. Aproape toate costurile sunt acoperite, doar două nu, și anume cel de obținere a pașaportului, cei care merg în semifinală dau un interviu, iar cel mai apropiat centru de testare de Pașcani este Iașul , implicând costurile până acolo. Elevii selectați au asigurat transportul din Pașcani până în orășelul din SUA. Nu plătesc nici măcar biletul de tren până la București, a declarat Eliza Chirilă, consilier american pentru educația internațională.
Toți cei care vor să trăiască o experiență de care, până acum, numai studenții aveau parte, se pot înscrie online până pe data de 16 octombrie. Vor răspunde la trei întrebări de eseu în limba engleză, pe baza cărora va fi stabilită lista cu finaliștii pentru ultima etapă – interviul.
“Primul pas este înscrierea care se face online până pe data de 16 octombrie. Este o aplicație în care ei completează diverse informații tip personale, și răspund la trei întrebări de eseu în limba engleză, în maxim 300 de cuvinte. Pe baza acelor răspunsuri se face o listă cu semifinaliști cu care ne vom întâlni la o etapă mai dură, de interviu de grup, individual și test de limba engleză sub supraveghere, la nivel conversațional. În martie 2016 află rezultatele finale, care sunt cei care primesc bursa , iar în perioada august-septembrie, zboară ca și bursieri către SUA”, a mai completat reprezentantul American Council.
Citește și: {loadposition articlescategoryload}