RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Bulgaria are cea mai mare pondere de economie subterană din UE

Scoaterea la lumină a sectorului gri poate crește PIB-ul Bulgariei cu peste o treime, arată un studiu al unei subcomisii de pe lângă Parlamentul European, scrie revista Kapital, citată de Rador.

BulgariaFoto: Elitsa Lambova / Alamy / Profimedia Images

Ponderea activității „subterane” în Bulgaria este cea mai mare dintre țările UE, potrivit unui raport întocmit pentru subcomisia pentru probleme fiscale FISC din Parlamentul European. Aceasta înseamnă că, conform estimărilor preliminare pentru PIB, activitatea economică în valoare de aproximativ 55 miliarde de leva anul trecut a rămas în afara radarului autorităților de stat și a statisticii oficiale.

  

Instituțiile ineficiente, corupția, slăbiciunile cu privire la statul de drept și procedurile birocratice complicate sunt considerate a fi principalele premise pentru dezvoltarea unei economii subterane. Și, la rândul său, aceasta este asociată cu o dezvoltare economică mai slabă și este un obstacol în calea distribuirii eficiente a resurselor statului.

Cifrele sunt, desigur, condiționate, deoarece prin definiție nu pot exista date oficiale cu privire la dimensiunea economiei subterane. Cu toate acestea, autorii, prof. Friedrich Schneider de la Universitatea Johannes Kepler din Linz și dr. Alban Asllani de la Universitatea Coventry din Londra,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

MAE face precizări în cazul cuplului de români arestați după ce au ajuns cu copilul de o lună la spital/ Mama va fi vizitată de reprezentanții ambasadei

Redacția

Polonia ar putea părăsi Uniunea Europeană “mai repede decât se crede”

Redacția

Încă un jucător din Premier League a ales Arabia Saudită

Redacția
Încarcă...