RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Box office-ul românesc pe 2021, dominat de filme de acţiune/ O singură animaţie în Top 10

Box office-ul românesc pe 2021 este dominat de filme de acţiune şi o singură animaţie se regăseşte în top 10. Primele zece producţii clasate au generat, cumulat, încasări de 44 de milioane de lei, cu 6 milioane de lei mai mult faţă de cât au reprezentat primele zece filme ale anului trecut.

Lungmetrajul de acţiune „Furios şi iute 9/ Fast & Furious 9”, cu Vin Diesel în rol principal, s-a clasat pe primul loc, cu încasări de aproximativ 9,12 milioane de lei.

Lansat pe 25 iunie, filmul a înregistrat la acea vreme cel mai bun debut în cinematografele româneşti de la începutul pandemiei, cu încasări de 2.975.764 de lei.

„Furios şi iute 9” e regizat de Justin Lin, iar din distribuţie fac parte Michelle Rodriguez, Charlize Theron, John Cena şi Tyrese Gibson.

  

Locul secund în box office-ul românesc pe 2021 e ocupat de „Omul-Păianjen: Niciun drum spre casă/ Spider-Man: No Way Home”, lansat pe 17 decembrie.

Filmul a generat încasări de aproximativ 5,8 milioane de lei în două weekenduri şi a înregistrat cel mai bun debut al anului în cinematografele româneşti, cu încasări de 3,05 milioane de lei.

„Dune” al lui Denis Villeneuve,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

VIDEO Două medalii de aur și una de argint pentru echipa României, la Europenele de cadeți și juniori de tenis de masă

Redacția

Revolta lui Gigi Becali împotriva lui Burleanu și a FRF a eșuat din cauza „sclavilor”: Să îi ducem pe plantaţie, să le dau sapa în mână

Redacția

Cum explică doi parlamentari UDMR participarea la premierea celor doi cetăţeni de etnie maghiară condamnaţi pentru terorism. Reacţia unui lider PNL

Redacția
Încarcă...