Extremismul de dreapta tinde să devină unul dintre cele mai mari pericole pentru Uniunea Europeană (UE). În esență, toate statele membre ale UE se confruntă cu acest flagel. Cu cât democrația respectivului stat este mai consolidată, mai puternică, cu atât șansele de a-i rezista și finalmente de a înfrânge extremismul sunt mai ridicate. România este o democrație tânără, iar în ciuda progreselor incontestabile realizate pe acest palier, rămâne totuși o democrație destul de fragilă.
Nicio formă de organizare statală nu este desăvârșită. Nici măcar în teorie, darămite în practică, când implementarea acesteia este lăsată omului cu ale sale inerente imperfecțiuni. Dar la temelia democrației (cât și a UE) stă promovarea păcii și a securității și respectarea drepturilor și libertăților fundamentale. Iar oricine militează și/sau acționează în sens contrar acestor valori și obiective va trebui să fie oprit prin (chiar) mijloacele legale pe care democrația le deține.
Extremismul de dreapta (de altfel, orice extremism) este opusul democrației, este un dușman al democrației. Personal voi lupta îndeosebi prin toate mijloacele juridice (deoarece aici este specializarea mea) să nu ajung să trăiesc într-o țară/lume dominată de cele mai abjecte trăsături și elemente ale extremismului de dreapta, anume: naționalismul șovin,
» Citește continuarea pe pagina autorului