RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

„Un studiu care ne dă speranță”: Modificările stilului de viață îmbunătățesc simptomele bolii Alzheimer pentru unii

Privind în urmă, Tammy Maida, în vârstă de 67 de ani, a spus că lucrurile au început să se schimbe la sfârșitul anilor 50. La început, își pierdea urma lucrurilor pe care le avea: cheile de mai multe ori pe zi, un inel, ochelarii, poșeta, se arată într-un reportaj CNN.

Mergea cu mașina la magazinul alimentar din orașul ei natal, San Jose, California, și uita unde a parcat mașina. Acasă, nu-și mai amintea unde pusese cumpărăturile. Soțul ei, Paul, le găsea uneori în garaj.

Cititoare avidă de-o viață, Maida a încetat să mai ia cărți pentru că nu-și mai amintea ultimul capitol pe care îl citise sau personajele principale.

„Sincer, am crezut că îmi pierd mințile, iar teama de a-mi pierde mințile a fost înfricoșătoare”, a declarat ea pentru Dr. Sanjay Gupta, corespondentul medical șef al CNN, pentru documentarul CNN „The Last Alzheimer’s Patient”.

  

În prezent, Maida a revenit la devorarea de romane scurte și ajută la finanțele familiei.

Un alt pacient, Mike Carver, în vârstă de 71 de ani, a fost diagnosticat cu Alzheimer cu debut precoce la vârsta de 64 de ani, în timp ce lucra ca director de afaceri.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

PNL, după ce Guvernul și-a asumat responsabilitatea pe reforma bugetară și fiscală: Decizia, luată în Coaliție

Redacția

Suporterii echipei de fotbal din Timișoara au organizat Marșul Eroilor, în onoarea victimelor Revoluției din 1989. Momentul de reculegere de la Operă, bruiat de un concert folcloric

Redacția

Marţi, tractoarele vor fi din nou la Bruxelles, gata să mărșăluiască împreună cu ultra-dreapta

Redacția
Încarcă...