NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Bilanţul dezastrului din judeţ

Ploile care s-au abătut în ultima vreme asupra judeţului au făcut pagube uriaşe. Deoarece autorităţile judeţene nu mai dispun de fondurile necesare pentru reabilitarea obiectivelor calamitate, ieri a fost înaintată către Guvern lista cu toate stricăciunile provocate de ploi.

Avem stricaţi 43 de kilometri de drumuri judeţene, 169 de kilometri de drumuri comunale şi 36 de podeţe şi poduri. Valoarea totală a acestor pagube se ridică la suma de 13.803.000 de lei, fonduri pentru care am făcut o solicitare la Guvern”, a declarat Cristian Adomniţei, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Iaşi. Potrivit acestuia, ultimii bani din fondul de rezervă au fost alocaţi pe data de 15 iulie, la ultima şedinţă de CJ, în urma solicitărilor pentru reabilitarea obiectivelor calamitate în luna mai.
Cele mai devastate zone
Cele mai mari pagube au fost înregistrate în partea vestică a judeţului Iaşi, în Tătăruşi, Lespezi, Vânători, Hărmăneşti, Todireşti, dar şi în centrul judeţului. În aceste zone, ajutorul Guvernului este aşteptat cu nerăbdare, dat fiind că, în mare parte, infrastructura rutieră a fost distrusă. „Aşteptăm ca autorităţile să se implice şi să aducă spre comunităţile ieşene acele sume, care sunt extrem de necesare”, a conchis Cristian Adomniţei.

Sursa: evenimentul.ro

  

 

Citeste și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Activități de vacanță care îi mențin pe copii curioși și le îmbunătățesc atenția

Redacția

Trei persoane agresate au ajuns pe patul de spital

Redacția

Cazuri sociale în audienţele de la Primăria Paşcani

Ema Roman

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site