RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Biden invocă o măsură din timpul Războiului Rece pentru a spori aprovizionarea cu medicamente

Președintele Joe Biden a invocat luni o măsură din perioada Războiului Rece pentru a stimula investițiile în producția americană de medicamente și materiale medicale pe care le-a considerat importante pentru apărarea națională, potrivit Reuters.

Joe Biden Foto: Jacek Boczarski / AFP / Profimedia

Biden s-a lăudat luni cu eforturile administrației sale de a îmbunătăți lanțurile de aprovizionare afectate de pandemia COVID și de a contribui la ținerea sub control a inflației, dar a recunoscut că mai sunt multe de făcut.

  

„Știm că prețurile sunt încă prea mari pentru prea multe lucruri, că vremurile sunt încă prea grele pentru prea multe familii”, a spus Biden. „Dar am făcut progrese”.

Biden a invocat Legea producției de apărare din timpul Războiului Rece pentru a stimula investițiile în producția americană de medicamente și consumabile medicale.

Anunțul face parte dintr-o serie de 30 de măsuri pe care administrația le-a anunțat pentru a ajuta lanțurile de aprovizionare industrială și pentru a contracara inflația istoric ridicată.

Biden a autorizat Departamentul de Sănătate și Servicii Umane să folosească puterile prevăzute de această lege pentru a permite investiții în „medicamente esențiale”, a precizat Casa Albă.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

​Putin ordonă armatei ruse să „mențină pacea” în teritoriile separatiste din Ucraina

Redacția

Vor mai fi introduse noi restricții împotriva COVID-19. Ce spune șeful statului

Redacția

Impozit minim pentru multinaționale: Deputații europeni denunță veto-ul Ungariei și cer aplicarea procedurii de cooperare consolidată

Redacția
Încarcă...