RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

„Mă doare sufletul”: Bolsonaro pune capăt tăcerii post-electorale

Președintele brazilian Jair Bolsonaro a rupt vineri tăcerea pentru prima dată de la înfrângerea sa electorală din 30 octombrie și s-a adresat susținătorilor care au cerut o lovitură de stat militară pentru a-l împiedica pe președintele ales Luiz Inacio Lula da Silva să preia funcția, potrivit AFP.

Jair BolsonaroFoto: Fotoarena / ddp USA / Profimedia Images

Bolsonaro a declarat că a păstrat tăcerea timp de aproape 40 de zile, adăugând că „mă doare sufletul”.

  

„Cine decide unde mă duc sunteți voi. Cine decide încotro merg forțele armate sunteți voi”, le-a spus Bolsonaro susținătorilor săi la porțile reședinței prezidențiale.

În comentariile sale ambigue, Bolsonaro nu a aprobat apelul lor la o intervenție militară, dar a spus că forțele armate vor respecta Constituția Braziliei.

El nu a recunoscut victoria lui Lula la alegerile din octombrie, iar tăcerea sa i-a încurajat pe susținători să continue demonstrațiile în fața bazelor armatei.

Victoria la limită a lui Lula asupra lui Bolsonaro va fi certificată luni de autoritatea electorală națională a Braziliei.

Bolsonaro le-a spus susținătorilor săi că forțele armate sunt bastionul Braziliei pentru a preveni socialismul în țară,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Primul summit franco-britanic din ultimii cinci ani: Sunak și Macron au convenit că Marea Britanie va contribui în premieră la finanțarea unui centru de detenție pentru migranți în Franța

Redacția

Patru lucruri pe care trebuie să le știți despre Taiwan, care își alege președintele

Redacția

Cătălin Predoiu: Austria, în fine, şi-a schimbat poziţia în privinţa aderării României la Schengen / Urmează ”un teren al discuţiilor tehnice”  

Redacția
Încarcă...