RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Actualitatea satelor

Biciclete pentru copiii din Mircești, Ciohorăni, Heleșteni, Sirețel și alte 6 localități

200 de biciclete vor ajunge la copiii săraci din județul Iași în cadrul programului „Bicicleta de la țară” ce va fi demarat mâine de asociația Green Revolution și E.On România. Sunt vizați elevii școlilor generale din Heleșteni, Mircești, Ciohorăni, Sirețel, Schitu Duca, Dobrovăț, Ipatele, Drăgușeni și Costești.

Programul vizează reducerea absenteismului și abandonului școlar în rândul elevilor din mediul rural, afectați de distanțele prea mari dintre locuințe și unitățile de învătământ. În același timp, se încearcă promovarea unui stil de viață sănătos și a transportului alternativ. Fiecare școală selectată va primi câte 20 de biciclete, un rastel, sisteme de siguranță și materiale informative pentru micii bicicliști.

Programul va fi lansat mâine, de la ora 12.00, în conferința de presă de la Primăria Iași la care va participa și președintele E.On România, Frank Hajdinik.

  

Green Revolution a organizat mai multe programe de încurajare a ciclismului, de închirieri și împrumuturi gratuite de biciclete („I Love Velo”, „StudentOBike”) în Iași și alte orașe mari din țară.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Acțiune de reîmpădurire la Verșeni

Oana Cordoneanu

Concurs pentru ocuparea unui post vacant la Primăria Sirețel

Redacția

Tentativă de furt la Mogoșești – Siret. Atenție la cine vă bate în poartă și subiectele la care vă provoacă! (VIDEO)

Marius Parteni
Încarcă...