NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Actualitatea satelor

Biciclete pentru copiii din Mircești, Ciohorăni, Heleșteni, Sirețel și alte 6 localități

200 de biciclete vor ajunge la copiii săraci din județul Iași în cadrul programului „Bicicleta de la țară” ce va fi demarat mâine de asociația Green Revolution și E.On România. Sunt vizați elevii școlilor generale din Heleșteni, Mircești, Ciohorăni, Sirețel, Schitu Duca, Dobrovăț, Ipatele, Drăgușeni și Costești.

Programul vizează reducerea absenteismului și abandonului școlar în rândul elevilor din mediul rural, afectați de distanțele prea mari dintre locuințe și unitățile de învătământ. În același timp, se încearcă promovarea unui stil de viață sănătos și a transportului alternativ. Fiecare școală selectată va primi câte 20 de biciclete, un rastel, sisteme de siguranță și materiale informative pentru micii bicicliști.

Programul va fi lansat mâine, de la ora 12.00, în conferința de presă de la Primăria Iași la care va participa și președintele E.On România, Frank Hajdinik.

Advertisements
  

Green Revolution a organizat mai multe programe de încurajare a ciclismului, de închirieri și împrumuturi gratuite de biciclete („I Love Velo”, „StudentOBike”) în Iași și alte orașe mari din țară.

Advertisements

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements
Advertisements

Related posts

Cămin cultural și sală de educație fizică în satul Crivești, din comuna Vânători

Marius Parteni

Campania ”Curățăm România” la Răchiteni

Redacția

Heleșteni: În atenție persoanelor care s-au vaccinat cu prima doză!

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site