RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Politică

Benone Mihuț, despre excluderea din PSD: “Cine nu este unanim cu primarul, pățește ca mine”. Iată cine sunt cei care au votat pentru excluderea sa

Fostul consilier PSD Benone Mihuț se declară mâhnit de votul de ieri al membrilor Biroului Executiv al organizației. El susține că unii colegi din partid îi împărtășeau ideile, însă la momentul votului a fost surprins de unanimitatea înregistrată.

„Decizia colegilor mei o comentez cu mâhnire, pentru că nu mă așteptam să fie unanimitate în votul lor. Chiar în discuțiile care le-am mai avut, unii dintre ei poate că îmi împărtășeau aceeași opinie, dar se vede că într-un partid, contează ce se spune de la centru, nu părerea fiecăruia. Ieri am fost exclus din organizația PSD Pașcani. Eu consider că este o hotărâre dură, practic prima abatere, dacă se consideră așa. Mi s-a motivat faptul că pun în pericol programul de guvernare al PSD, eu ca și consilier din acest partid. Faptul că m-am abținut la ultima ședință de Consiliu Local, în care s-a repus pe ordinea de zi proiectul ApaVital, probabil că asta a deranjat cel mai mult. Acum mă întreb, și îi intreb și pe colegii mei, atunci în noiembrie când am votat rezilierea unilaterală a contractului cu Apavital și ieșirea din ARSACIS, toți împreună prin hotărârea noastră nu am pus în pericol programul de Guvernare al PSD?”, a declarat Benone Mihuț.

 Social-democratul consideră puerilă afirmația potrivită căreia a pus în pericol programul de guvernare la nivel local. Mihuț nu s-a ferit să atace conducerea partidului care anul acesta a organizat doar două ședințe pentru a discuta problemele municipiului, iar altele două pentru a-l demite.

  

“Mi se pare că este o motivație puerilă, făcută pe picior. Biroul organizației municipale anul ăsta nu se știe dacă s-a întrunit de două ori, dar pentru a mă exclude din partid pe mine, s-au întâlnit de două ori. Eu am avut o poziție în partid tranșantă, nu am solicitat nimic, nu am dat nimic, am venit pe linie sindicală. Am fost pe o listă pe locul 14, și consider că atunci nu era o poziție eligibilă. Faptul că pășcănenii mi-au dat votul întru-un număr masiv și am făcut un procent de 73%, mi se datorează și mie, dar în primul rând pășcănenilor pentru că PSD a avut 24 de membri pe listă. Faptul că am vorbit și continui să vorbesc liber, până în ultimul moment, am făcut și niște solicitări în ultima ședință a Biroului Executiv, și anume în momentul de față referitor la ApaVital trebuie făcut un referendum, niciodată nu este prea târziu. Biroul Organizației Municipale  în noiembrie 2014 a votat un referendum la nivel de Pașcani, conducerea PSD  nu a dus-o la îndeplinire, și am mai solicitat referitor la poziția mea în PSD, având în vedere că unii membrii din Biroul Executiv nu pot participa la ședințe efectiv din motive judiciare,  o consultare mai largă, a partidului, a membrilor referitor la acest proiect ApaVital, cât și la poziția mea. Mi s-a refuzat înscrierea pe ordinea de zi a acestor două puncte, ordinea de zi nu era trecută nici măcar în convocator. Au solicitat doar să le dau răspunsul în privința votului meu. Au venit cu referatul gata făcut, probabil că era o simplă formalitate pentru a fi exclus“, a mai spus fostul consilier.

Cel exclus din PSD mai spune că speră să facă în continuare politică în formațiunea politică, dar nu agreează ideea că cine nu este de cord cu primarul este împotriva acestuia. Întrebat ce le transmite colegilor, Mihuț a susținut că le dorește să scape odată de acest proiect pe care primarul Dumitru Pantazi și-l dorește extrem de mult.

“Eu îi înțeleg pe colegii mei, au votat în fața primarului, a președintelui de organizație municipală. Sunt sigur că mai sunt câțiva care împărtășesc opiniile mele, dar având în vedere că eu eram în față și mi-am asumat acest vot, probabil că au așteptat și ei să vadă ce se întâmplă și s-au asigurat să nu pățească la fel ca mine sau mai rău. Decizia este dură, este una care mă pune pe gânduri la democrația acestui partid. Faptul că un consilier dintr-un partid politic are altă opinie, asta denotă faptul că unanimitatea aia care era înainte de Revoluție, la PSD încă trebuie să fie. Cine nu este unanim cu primarul și conducerea PSD, pățește ce am pățit eu. Eu sper că voi mai face politică, care nu este una social democrată, vin din sindicate, am lucrat pentru oameni, nu am pus niciodată în prim plan partea materială a lucrurilor. Sunt sigur că voi mai face politică în Pașcani, și chiar în PSD. Colegilor le transmit succes, să treacă odată, dacă vor mai putea, acest proiect pe care și-l dorește primarul, neașteptat de mult. Pentru investiție am votat și eu în primă fază, dar faptul că în Pașcani s-a iscat această discuție, referitor la contractări, asociere, modul de plată, asta nu ni se datorează”, ne-a mai declarat Benone Mihuț.  

Iată mai jos cine a votat pentru excluderea din partid al lui Benone Mihuț și ce aleși au lipsit.

 Iată lista membrilor Biroului Executiv și cum au votat aceștia:

 Dumitru Pantazi – pentru

Bogdan Alexa – absent

Simona Palade – pentru

Carmen Apostol – pentru

Vasile Axinte – pentru

Vasile Bălău – pentru

Florin Constantinescu – absent

Vasile Droanţă – pentru

Eduard Dumea – absent

Vasile Haldan – pentru

Dragoş Ionescu – pentru

Benone Mihuţ – împotrivă

Iulian Moraru – pentru

Gabriela Nedelcu – pentru

Florin Răcilă – pentru

Vasile Pleşca – absent

Marius Puţintelnicu – pentru

Neculai Răţoi – absent

Ioan Airinei – pentru

Codrin Toma – absent

Gică Zanet – pentru

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Lista cu membrii Comitetului Executiv al PSD Pașcani care au spus “Nu” referendumului. Ei sunt cei care au decis că cetățenii sunt prea proști să fie ascultați!

Marius Parteni

Mandatele aleşilor locali, prelungite până la 1 noiembrie. Când va fi stabilită data alegerilor?

Redacția

PNL a fost amendat cu 10.000 de lei după congres, pentru nerespectarea măsurilor anti-COVID

Redacția
Încarcă...