NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Belarus va cumpăra din Rusia arme în valoare de peste un miliard de dolari

Preşedintele Belarusului, Aleksandr Lukaşenko, a anunţat duminică, în timp ce vizita manevrele militare comune ruso-belaruse Zapad-2021, că ţara sa va cumpăra din Rusia armament în valoare de peste un miliard de dolari, relatează EFE, DPA şi Agerpres.

„Nu voi menţiona cifra, deşi nu este un secret că va fi peste un miliard de dolari”, a spus Lukaşenko. El a mulţumit Rusiei pentru prezentarea unei oferte ce cuprinde o listă pe care se regăsesc circa zece avioane şi zeci de elicoptere Tor-M2, livrabile până în anul 2025.

Preşedintele Belarusului a mai afirmat că în prezent ţara sa are acoperită frontiera occidentală cu sisteme antiaeriene S-300, dar urmează să primească şi S-400, care ar urma să fie amplasate de asemenea la frontiera sudică, adică cea cu Ucraina.

Pe de altă parte, Lukaşenko a justificat manevrele Zapad-2021, la care participă circa 200.000 de militari, prin ceea ce consideră a fi poziţia agresivă a NATO.

  

Premierii rus şi belarus, Mihail Mişustin şi Roman Golovcenko, au semnat vineri o serie de documente pentru integ

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements

Related posts

O fetiță a fost născută moartă, după ce mama a fost plimbată trei ore între spitale pe motiv că avea temperatură

Redacția

Parlamentul polonez adoptă o controversată lege a presei / SUA critică proiectul. Interesele americanilor de la Discovery, afectate

Redacția

Imagine rară cu Mick Jagger şi fiul lui în vârstă de 4 ani, publicată de iubita muzicianului

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site