NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Polonia ar putea părăsi Uniunea Europeană “mai repede decât se crede”

Fostul prim-ministru polonez Donald Tusk avertizează cu privire la un “Polexit”, deoarece majoritatea guvernului polonez consideră că UE este “o necesitate regretabilă”, potrivit La Razon.

Vineri, fostul prim-ministru polonez Donald Tusk a avertizat că Varșovia ar putea părăsi Uniunea Europeană “mai repede decât se crede” și a criticat atitudinea beligerantă a guvernului polonez împotriva Bruxelles-ului, care, în opinia sa, “ruinează reputația” Poloniei în Europa.

Tusk, care conduce opoziția din țara sa, a spus că “nu va fi atât de liniştit” dacă Polonia va rămâne în UE, deoarece retorica, compararea Bruxelles-ului cu Uniunea Sovietică sau cu ocupația nazistă pe care a făcut-o un deputat guvernamental, nu sunt puţin lucru, “nu sunt fără efect”, iar vinovaţii “nu vor rămâne nepedepsiți”.

Deputatul guvernamental Marek Suski a declarat recent, într-o ceremonie oficială, în memoria rezistenței poloneze din cel de-al Doilea Război Mondial, că Bruxelles-ul vrea “să pună Polonia în genunchi”, ţară care deja “a luptat împotriva altor invadatori în timpul războiului” și a afirmat că dacă strămoșii “au luptat împotriva ocupanților sovietici, noi vom lupta împotriva ocupantului Bruxelles”.

  

În opinia lui Tusk, “majoritatea guvernului consideră că UE este, în cel mai bun caz,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements

Related posts

“Efectul Nataşa” şi isterizarea cu agendă în Republica Moldova

Redacția

Regele Mihai a împlinit astăzi 96 de ani – principesa Sofia îi va fi alături

Redacția

UE anunță măsuri: În timpul pandemiei, conținutul online cu abuzuri sexuale asupra copiilor a crescut cu 30% în unele state membre

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site