RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Beciurile evreieşti încurcă calculele contructorilor

Investiţia la reţeaua de apă şi canalizare de pe strada Nicolae Iorga din municipiul Paşcani, este mai complicată decât era previzionat iniţial. Lucrările se desfăşoară anevoios, ba mai mult, au fost sistate, pentru scurt timp, de două ori în ultima lună.

Din nou, zilele acestea, în timp ce excavau, muncitorii au dat peste o gură de tunel de dimensiuni impresionante, despre care se crede că este un beci ce datează din vremea Cantacuzinilor. Se vede cu uşurinţă bolta tunelului, şi se observă de asemenea, pereţii din piatră, care se întind în direcţia blocului V3.  

Toate calculele duc la renumitele beciuri ale cantacuzinilor. Se vehiculează că au existat trei astfel de construcţii: una pe strada Nicolae Iorga, alta în faţa Primăriei Vechi, şi încă una situată în spatele cofetăriei Trandafirul.

  

Accesul la cele trei beciuri se făcea prin intermediul unei reţele de tuneluri, care se întind pânâ în zona Hotelului Central, dar şi în vale, pe strada 1 Decembrie 1918, unde exista cândva un depozit de legume.

Related posts

ApaVital face investiții simbolice la Pașcani, nu plătește redevența, dar șefii instituției încasează salarii de miliarde!

Redacția

Centrul Rezidențial “Mihail Sadoveanu” Pașcani intră în proces de restructurare

Redacția

Conducerea județului s-a întâlnit astăzi cu o delegație a orașului Sanmenxia din China!

Redacția
Încarcă...