RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Bătaie de joc la adresa mediului de afaceri din Pașcani. Primarul a promis, dar nu face nimic și blochează inițiative

Au trecut 11 luni de la alegerile locale din anul 2016, iar candidatul care a obținut cele mai multe voturi nu reușește să își pună în aplicare promisiunile. Una dintre acestea viza mediul de afaceri, iar vorbele aruncate de candidatul PSD prevesteau multă implicare.

 

Din nefericire, totul a rămas la nivel de promisiune. Peste tot în țară, autoritățile locale sunt dornice să ajute mediul de afaceri, numai la Pașcani nu. Anul trecut, cu prilejul lansării candidaturii pentru un nou mandat, candidatul PSD susținea de la tribună: ”Un alt proiect prioritar va fi cel de dezvoltare economică a Pașcaniului. Lucrăm deja la un pachet de facilități fiscale, care să fie aprobate şi puse la dispoziţia celor care vor să facă investiţii la Paşcani, fie că vorbim de oameni de afaceri din municipiu, fie din altă parte. Analizăm oportunitatea şi avantajele amenajării unei platforme industriale care să fie pusă la dispoziţia investitorilor şi vom lansa în curând un site cu denumirea investesteinpascani.ro, pentru promovarea Pașcaniului. Toate aceste disponibilităţi vor fi aduse şi la cunoștința ambasadelor statelor reprezentate în România, a Camerelor de Comerţ şi diferitelor grupuri economice şi de investiţii. Mai mult, la intrările în municipiul Paşcani vor fi montate pancarde cu mesajul: Investeşte în Paşcani!”, spune în 2016 Dumitru Pantazi.

  

Nimic din ce a promis acum un an, nu a făcut, actualul primar al Paşcaniului. Astăzi, când am vrut să aflăm ce are de spus despre această situaţie, nu a dat niciun răspuns.

Ba mai mult, în tot acest timp, a blocat cu orice putere inițiativele altor aleși. Este vorba despre proiectul cu privire la schema de minimis.“Proiectul de minimis a fost depus încă din legislatura trecută a CL de câtre domnul Marius Pintilie. În campania electorală, toţi candidaţii la funcţia de primar, inclusiv domnul Pantazi, au considerat că acest proiect este necesar pentru municipiul local, apoi, după campanie, s-a uitat de el. Am aflat apoi că, din cauza schimbărilor legislative, proiectul ar avea anumite probleme. L-am retras şi l-am refăcut aşa cum trebuie, sub directa îndrumare a celor de la Consiliul Concurenţei, am primit în decembrie un acord de principiu, de la dumnealor, proiectul a fost admis. Tot atunci l-am şi depus la secretariatul CL, cu o adresă în care solicitam şi sprijinul primarului, pentru redactarea celorlalte acte care ţin de executiv. Era vorba de o analiză de oportunitate pe care edilul local trebuia doar să o semneze. Nu s-a întâmplat acest lucru. Fără semnătură nu putem primi acord de la Consiliul Concurenţei. O să încercăm în continuare, poate îl convinge. În Paşcani este nevoie de locuri de muncă, de investiţii, de condiţii mai bune de muncă. La discutarea bugetului, Dumitru Pantazi şi-a exprimat regretul că Paşcaniul nu are un buget precum Bacăul, Iaşul sau Clujul, însă în acelaşi timp, nu face nimic pentru ca Paşcaniul să atragă fonduri la bugetul local”, a declarat Claudiu Bodoaşcă.

Rămâne de văzut care va fi strategia de viitor și dacă primarul în funcție și Consiliul Local vor întreprinde, în perioada următoare, măsuri concrete pentru susținerea mediului de afaceri, sau totul va rămâne la stadiul de promisiune.  

 

 

 

Related posts

Proiectele județului Iași, susținute de Guvern

Redacția

Concurs pentru postul de jurist debutant la Primărie. Iată rezultatele

Marius Parteni

Interesele politice împiedică amplasarea unui punct de transformare, în cartierul Aerodrom! PSD a negociat politic nevoile oamenilor!

Răzvan Grecu
Încarcă...