NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Primarul cere renunțarea la independență în privința prețurilor la apă

Primarul Dumitru Pantazi solicită consilierilor locali să renunțe la atributul legal privind stabilirea prețurilor la serviciilor de apă și canalizare. Un proiect în acest sens a fost inițiat de edilul șef și se va afla în discuția legislativului local în ședința extraordinară de luni, 15 mai.

 

Mai exact, Pantazi vrea ca aleșii locali să acorde un mandat special pentru ARSACIS, în scopul ca organismul decizional al asociației, Adunarea Generală a Asociaților, să poată modifica oricând fără acordul Consiliului Local prețurile și tarifele aferente serviciilor de apă și canalizare.

Proiectul este motivat de recenta solicitare a ApaVital de majorare a tarifului la apă și canalizare de la 6,26 lei pe metru cub la 6,72 lei. Cu toate acestea, în inițiativa primarului nu se pomenește nimic despre acest preț, hotărârea, dacă va fi aprobată, va fi practic un mandat în alb dat ARSACIS pentru a majora oricând dorește tarifele la apă și canalizare fără să mai întrebe administrația locală.

În contrast cu situația de la Pașcani, primarul din Târgu Frumos și consilierii locali au ales să aibă în continuare ultimul cuvânt în privința stabilirii prețului la apă. Aceștia au decis în urmă cu două săptămâni ca prețul să crească la 6,72 lei pe metru cub de apă, dar au refuzat să mandateze ARSACIS să ia decizii pe această temă în numele orașului lor.

 

 

loading...
Advertisements

Related posts

Ședință ordinară de Consiliu Local la Pașcani, cu 21 de proiecte pe ordinea de zi

Oana Cordoneanu

Majorarea cu 12% a salariilor funcţionarilor publici, dezbătută în şedinţa de săptămâna viitoare

Ema Roman

Lucrări de reabilitare pe un sector de drum național

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site