NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
IașiLocalSănătate

Bărbat diagnosticat cu malarie, internat la Spitalul Municipal Pașcani. Starea de sănătate s-a agravat și a fost transferat la Iași

Un bărbat a fost diagnosticat cu malarie. Acesta, în vârstă de 41 de ani s-a întors, la finele lunii iulie, din Camerun. Deoarece prezenta simptome asemănătoare unei viroze respiratorii, bărbatul s-a adresat medicului de familie care i-a prescris tratament simptomatic. Pentru că starea de sănătate nu i s-a îmbunătăţit, pacientul s-a prezentat la Spitalul Municipal Paşcani, unde de asemenea a fost supus unei scheme de tratament pe care l-a urmat în regim de spitalizare.

Pe 18 august, bărbatul a fost admis prin transfer la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași, având cefalee intensă, febră 38 cu 8 grade Celsius și dureri musculare. I s-au prelevat de urgență analize în cadrul laboratorului de analize medicale al spitalului pentru malarie, iar rezultatul a fost pozitiv.

”Pacientul se află sub tratament curativ pentru această boală infecto-contagioasă. Este stabil hemodinamic, i se administrează perfuzii de reechilibrare hidroelectrolitică și este monitorizat de echipa medicală. Putem spune că a venit la timp la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase ”Sf. Parascheva” Iași, deoarece complicațiile malariei sunt grave: malaria cerebrală, insuficiență multiplă de organ, cu evoluție nefavorabilă. Bărbatul va rămâne internat pe toată perioada tratamentului, iar decizia de externare va fi luată doar când se va afla în afara oricărui pericol. Malaria poate avea o evoluție imprevizibilă. Rugăm persoanele care vin din zone endemice, când prezintă orice simptome de boală, sau o modificare în homeostazia organismului, să se adreseze imediat medicului de familie, iar locul unde a călătorit să fie primul pe care îl menționează în discuția cu acesta”, a transmis dr. Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase.

Malaria este o boală acută febrilă întâlnită mai ales pe continentul african şi în ţările subsahariene determinată de o infecţie parazitară cu Plasmodium. Cazurile severe de malarie pot cauza decesul, în lipsa tratamentului adecvat.

Advertisements
  

Boala nu este contagioasă de la om la om. Ea se transmite numai prin înțepătura țânțarului care poartă acest agent infecțios.

Formele severe de malarie se manifestă prin febră, frisoane, dureri de cap, dureri musculare, slăbiciune, vărsături, tuse, diaree și dureri abdominale. 

Advertisements

La acestea se pot adăuga simptome precum insuficiența renală acută, convulsii generalizate, colaps circulator, urmate de somnolență, chiar comă și deces.

.

Advertisements
Advertisements

Related posts

Căzătură fatală: Un bătrân din Hălăucești a murit pe masa de operație

Teona Gherasim

Cât costă un bilet pentru avionul de Constanţa. Când este primul zbor de la Iași

Redacția

Începe deja să se vadă cum va evolua virusul vara. Explicațiile lui Alexandru Rafila despre schimbarea radicală la nivel mondial

Redacția
Încarcă...