NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Actualitatea satelor

Balastierele de pe administrativul comunei A. I. Cuza verificate de Garda de Mediu

Dezvăluirile jurnaliștilor despre modul cum este exploatată albia râului Siret, în zona comunei A. I. Cuza, au ajuns în atenția inspectorilor Gărzii de Mediu. De câteva zile, aceștia verifică documentele și licențele firmelor care au închiriată plajă pentru extracție de agregate.

Verificările se desfășoară la sediul Primăriei din localitate.”Le-am pus la dispoziție biroul. Sunt veniți inspectori de la Garda de Mediu și Apele Române. Verifică toate documentele”, ne-a declatat Constantin Popescu, vicepriamrul cu atribuții de primar din comuna A.I.Cuza.

În Consiliul Local din această comunitate s-a discutat intens în ultimele luni despre modul cum este extras balastul și nisipul de pe plaja râului Siret. S-a luat inclusiv decizia de introducere a unei taxe pe mijloacele de transport care transportă agregate, da aceasta nu a fost încă aplicată.

Aleșii locali suspectează că unele societăți excavează peste cantitatea inițială. Controlul instituțiilor statului vine după relatările jurnaliștilor care au arătat dezastrul din această zonă.      

Advertisements
Loading...

Related posts

Reţeaua de apă şi canalizare se extinde la sat

Redacția

Stolniceni- Prăjescu: Casă distrusă într-un incendiu. Proprietara cu arsuri grave

Redacția

Primăria Tătăruși: anunț important pentru contribuabili! (DOC)

Oana Cordoneanu
Încarcă...