RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Aventura bahică a comisarului Minea a adus control de la Bucureşti la Serviciul Permise Iaşi

Doi comisari din cadrul Corpului de Control al Ministerului Administraţiei şi Internelor au descins ieri la Serviciul de Înmatriculări şi Permise. Cei doi au venit joi seara, au stat pe toată durata zilei şi aseară au părăsit Iaşul cu destinaţia Bucureşti.

Cei doi comisari au mers la instituţia condusă de Tudor Minea pentru a verifica dacă în urmă cu o săptămână acesta ar fi băut în instituţie împreună cu ceilalţi angajaţi, pentru a-şi serba onomastica. Reamintim că Minea a fost depistat sub influenţa alcoolului la volanul autoturismului său personal în apropierea instituţiei, de către Poliţia Rutieră. Analizele de laborator ale probelor de sânge prelevate de la comisar au scos o concentraţie de 1,70 mg/l alcool pur în sânge la prima probă şi 1,60 mg/l alcool pur în sânge la a doua probă. El s-a ales cu dosar penal pentru conducerea pe drumurile publice sub influenţa alcoolului. „Cei doi comisari nu au dorit să stea de vorbă cu Tudor Minea, ci numai cu angajaţii instituţiei. Au fost cerute informaţii şi despre activitatea lui Minea“, au precizat surse apropiate anchetei. În prezent, Tudor Minea se află în concediu de odihnă, iar la Serviciul de Înmatriculări şi Permise asigurarea interimatului este problematică.

Interimatul ar fi trebuit să fie asigurat de Vasile Zacornea, numărul doi în cadrul instituţiei, numai că şi el are un dosar penal, pentru braconaj. În prezent, dosarul de cercetare deschis pe numele lui Zacornea nu a fost finalizat de către poliţiştii de la Serviciul de Arme şi Explozibili din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IPJ). În privinţa adjunctului de la Serviciul de Înmatriculări şi Permise, Vasile Zacornea, acesta este cercetat de poliţiştii IPJ într-un dosar de braconaj. Pe 1 iunie, împreună cu un angajat al Tribunalului Iaşi şi un angajat al reprezentanţei Peugeot, au fost filmaţi cu camera cu termoviziune de către poliţiştii de frontieră circulând prin pădurile din zona localităţii Golăieşti. Poliţiştii de frontieră i-au oprit ulterior, iar pe bancheta din spate au găsit o armă de vânătoare, cu care poliţiştii cred că s-a tras în noaptea respectivă.

  

sursa Ziarul de Iasi

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

„Prinţul“, dealerul de vise al Iaşului, a fost arestat: avea 2.000 doze la el

Redacția

Un bulgar are 700 de maşini pe numele lui. Ce riscă românii cu autoturisme înmatriculate în Bulgaria

Redacția

Încă un pieton accidentat mortal în județul Iași. Accident la Bălțați, aseară (VIDEO)

Redacția
Încarcă...