RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Avans fulgerător al forțelor ucrainene în Herson. Armata Kievului a înaintat pe tancuri zeci de kilometri, susțin bloggeri militari ruși. Trupele ruse s-ar fi retras 40 de km într-o singură zi

Forțele ucrainene ar fi recucerit luni orașe de-a lungul malului vestic al râului Nipru, în sudul Ucrainei, Moscova fiind forțată să cedeze teritoriu de-a lungul unei a doua linii de front importante, la doar câteva zile după ce a pretins că l-a anexat, relatează Reuters.

Amploarea avansului ucrainean nu a fost confirmată, Kievul păstrând o tăcere aproape totală cu privire la situația din zonă. Însă bloggerii militari ruși au descris o înaintare a tancurilor ucrainene pe zeci de kilometri de teritoriu de-a lungul malului râului.

Într-unul dintre rarele comentarii ale unui oficial ucrainean cu privire la situație, Anton Gerașcenko, consilier la Ministerul de Interne, a postat ceea ce a spus că este o înregistrare video cu un soldat ucrainean fluturând un steag în Zolota Balka, în aval de fosta linie de front.

Rob Lee, membru senior al think-tank-ului Foreign Policy Research Institute, a citat bloggeri ruși care au relatat că forțele lor s-au retras până la Dudchany – 40 km în aval de locul în care se luptaseră cu trupele ucrainene cu o zi înainte.

  

„Când atât de multe canale rusești trag un semnal de alarmă, de obicei înseamnă că au probleme”,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Turcia va bloca intrarea în Marea Neagră a două nave ale Marinei Regale britanice destinate Ucrainei

Redacția

Macron: Vom relansa, pentru prima dată în zeci de ani, construcția de reactoare nucleare în țara noastră

Redacția

Victorie importantă pentru Farul în primul tur preliminar al Ligii Campionilor, cu Sheriff Tiraspol. Hagi: Ei au avut noroc, nu noi

Redacția
Încarcă...