NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Avalanșă de amenzi de la Poliția Locală. Cele mai mari, pentru construcții fără autorizație

În primele două săptămâni ale lunii august polițiștii comunitari au continuat să împartă numeroase amenzi. În vizor au fost luați cerșetorii, alte persoane care tulbură ordinea publică, mopediștii, dar și cei care construiesc fără aprobări.

Între 10 și 13 august, 6 persoane au fost amendate pentru infracțiunea de cerșetorie. Acestea au fost depistate de polițiști în mai multe zone ale orașului (deal, vale, esplanadă, piețe) și au fost amendați cu cîte 100 de lei. Persoanele provin din oraș dar și din localități învecinate, din Moțca, Ciohorăni sau chiar județul Neamț. Unii dintre cei amendați aleg să presteze muncă în folosul comunității pentru a acoperi contravaloarea amenzii. Tot 100 de lei a primit și Daniel Dado (39 de ani, din județul Brașov) pentru că vindea obiecte de artizanat din lemn fără documente de proveniență și fără aprobare de la primărie pe str. Grădiniței, în apropiere de Minimax.

Nu au fost iertați nici cei care consumă alcool în public sau care produc murdărie. Iulian Gheorghică (27 de ani, din Pașcani) a fost amendat cu 100 de lei pentru consumul de alcool în zona deal a orașului, iar Vasile Iepure (21 de ani, din Pașcani) a primit 150 lei amendă pentru covorul de coji de semințe pe care îl lăsase în jurul băncii din Parc unde l-au găsit agenții.

  

Mai mulți cetățeni au fost sancționați pentru nereguli de circulație. Pe 11 august, 3 bărbați din comuna Ruginoasa au primit câte 100 de lei amendă pentru că mergeau cu o căruță fără sac colector pentru dejecții și hrana animalelor. Situația nu este singulară, în primele 7 luni ale anului agenții aplicând 116 amenzi pentru contravenții similare. Pe 10 august, doi mopediști au fost amendați pentru că nu purtau casca de protecție pe străzile municipiului: Petru Păpălău (22 de ani, Lespezi) a primit o amendă de 100 de lei, iar Alin Vatamanu (29 de ani, din Pașcani), una ceva mai mare, de 140 de lei.

Advertisements

Nici cei doi agenți de la compartimentul pentru Disciplina în Construcții și Afișaj Stradal nu au dus lipsă de activitate. De la începutul lunii iulie și până acum Inspectoratul de Stat în Construcții le-a făcut 9 sesizări, iar pășcănenii încă 33. Dintre acestea, doar 10 mai sunt în curs de soluționare.

Advertisements

În cazurile investigate de aceștia, sancțiunile sunt mai usturătoare: legea 50/1991 prevede amenzi de la 1000 la 100.000 de lei. Societatea SC Prisma Company SRL Iași trebuie să plătească 1000 lei pentru că a intervenit fără autorizație la rețeaua de gaze naturale din zona stadionului, iar pășcăneanul Mihai Rățoi, tot 1000 de lei, pentru că și-a ridicat o anexă a locuinței fără autorizație de construcție.  

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements
Advertisements

Related posts

Un inconștient a pus pe drumuri zeci de salvatori

Redacția

Cum să prevenim furturile din buzunare!?

Ema Roman

Rușine! Polițiștii ieșeni l-au scăpat pe un coleg găsit beat mangă la volan

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site