NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Cultură

ATOR Târgu Frumos şi-a sărbătorit ocrotitoarea

Membrii ATOR Târgu Frumos au serbat ieri pe Sfânta Filofteia, ocrotitoarea filialei. Gazdele au primit cu braţele deschise tinerii din filialele ATOR Paşcani, Ruginoasa, Roman, Costeşti, din Grupul parohial “Sf. Petru şi Pavel” Târgu Frumos şi un grup de elevi de la Şcoala Gimnazială “Ion Creangă” Târgu Frumos.

 


Toţi tinerii au participat la Acatistul Sfintei Filofteia oficiat la Biserica “Sf. Parascheva” din Târgu Frumos de un sobor de preoţi format din pr. Dumitru Rusu, coordonator ATOR Paşcani, pr. Nicuşor Olariu, coordonator ATOR Ruginoasa, pr Dan Turcu, pr Gheorghe Muraru, coordonator ATOR Costeşti, pr Ionuţ Dascălu, coordonator ATOR Todireşti, pr paroh Neculai Zugravu şi pr Marius Ştefan, coordonator ATOR Târgu Frumos. (Florina Dănilă)

  

A urmat apoi prezentarea unui film cuprizând imagini surprinse pe parcursul celor 2 ani de existenţă a filialei ATOR Târgu Frumos. Tinerii şi-au amintit de anumite momente frumoase peste care se pusese praful uitării.
Programul a continuat cu o conferinţă susţinută de părintele Ionuţ Dascălu, conferinţă ce a avut ca temă ‘’Cum să împletim hobby-urile cu credinţa?. S-a vorbit la această conferinţă despre hobby-uri, părintele Ionuţ afirmând că există trei tipuri de hobby: hobby-ul de suflet (care ne ajută să creştem duhovniceşte), hobby-ul de minte (care ne ţine mintea activă) şi hobby-ul sportiv care ne ţine trupul în formă. Tot părintele menţiona că hobby-urile trebuie împărtăşite. Conferinţa le-a dat prilejul tinerilor să-şi expună punctul de vedere dar şi să adreseze întrebări invitatului. (Mihaela Andreea Ciobotariu)

După această potolire a setei de cunoaștere, cunoaștere a adevăratei căi pe care noi, tinerii, trebuie să o urmăm spre viaţa veșnică, îmbinând tot ce este plăcut sufletului, minţii și trupului în domeniu de hobby-uri cu credinţa creștin-ortodoxă, a urmat o agapă frăţească. Ne-am cunoscut, am împărtășit amintiri minunate, amuzante, am cântat, am râs cu mare poftă și, cel mai important, am acumulat în suflete o mare bucurie a revederii. 
Să ne ajute Bunul Dumnezeu să ne revedem cu bine și peste ani, sărbătorind la fel, în familie, o familie numeroasă, bine închegată, în Hristos. (Ana-Maria Moldovanu)

Advertisements
Advertisements

Mulţumim pe această cale părintelui Neculai Zugravu, preot la Parohia “Sf. Parascheva” din Târgu Frumos atât pentru că a îngăduit a se săvârşi Acatistul Sfintei Muceniţe Filofteia în biserica pe care o păstoreşte dar şi pentru că, de doi ani de zile, am fost primiţi cu mare căldură în Centrul de bătrâni “Sfânta Parascheva” pentru a ne desfăşura activitatea. (Mihaela Andreea Ciobotariu)

Comunicat de presă

Advertisements
Advertisements

Related posts

„Tradiții și obiceiuri la români”, eveniment cultural la Pașcani

Oana Cordoneanu

Despre post și rugăciune cu părintele Dumitru Cristea (video)

Teona Gherasim

„Simboluri și tradiții moldovenești: linguri, linguroaie şi polonice”- la Casa de Cultură

Oana Cordoneanu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site