RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

ATENȚIE ! Metoda ACCIDENTUL RUTIER continuă să fie folosită de escroci

Infractorii care folosesc metoda „accidentul rutier”  continuă încercările de a-i păcăli pe oameni. Din fericire, în ultima perioadă, majoritatea demersurilor infracţionale ale acestora sunt fără succes şi aceasta datorită faptului că potenţialele victime fac propriile verificări înainte de a da curs indicaţiilor telefonice primite de la escroci.

În ultimele 24 de ore, în municipiul Iași, au fost sesizate 3 cazuri în care bătrâni au fost sunați de persoane necunoscute care i-au anunțat că rude apropiate au fost victime ale unor accidente rutiere (în alte județe sau țări), se află internate în spital și au nevoie de bani pentru continuarea îngrijirilor medicale. Sumele solicitate de infractori reprezentau valori importante, depășind valoarea de 10.000 lei.

În două dintre situațiile de mai sus, bătrânii și-au sunat rudele, au aflat că totul este o minciună și au dejucat planurile infractorilor. În cel de-al treilea caz victima a intrat în jocul escrocilor, a urmat instrucțiunile primite prin telefon și ulterior a înmânat banii solicitați  unei persoane necunoscute ce s-a prezentat la ușa locuinței sale.

  

 RECOMANDĂRI PENTRU PREVENIREA UNOR ASTFEL DE FAPTE:

 Verificaţi, pe un număr de telefon cunoscut deja, dacă situaţia de urgenţă este reală;

 Nu daţi curs instrucţiunilor primite telefonic de la persoane necunoscute are vă solicită bani în numele rudelor „victime  în accidentul rutier”;

 Unii escroci vă pot solicita și coduri de reîncărcare pentru cartele telefonice pre-paid. Nu intrați în jocul lor – este o altă modalitate de a vă păgubi!

 Sunaţi la Poliţie, pe numărul de urgenţă 112 sau la unitatea de poliţie pe raza căreia locuiţi, spuneţi despre ce este vorba, interesaţi-vă de existenţa unui astfel de accident rutier şi procedura legală în astfel de situaţii.

IPJ IAȘI

Citeste și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

 

 

Related posts

Bărbat din Târgu Frumos, urmărit național, depistat și băgat la înschisoare pentru că a condus o mașină fără a deține permis

Redacția

Eroii hoți: donații importante făcute Spitalului de Boli Infecțioase Iași au fost furate de angajații spitalului

Redacția

Accident rutier cu victime în această dimineață pe raza comunei Stolniceni Prăjescu

Teona Gherasim
Încarcă...