RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

ATENȚIE ! Metoda ACCIDENTUL RUTIER continuă să fie folosită de escroci

Infractorii care folosesc metoda „accidentul rutier”  continuă încercările de a-i păcăli pe oameni. Din fericire, în ultima perioadă, majoritatea demersurilor infracţionale ale acestora sunt fără succes şi aceasta datorită faptului că potenţialele victime fac propriile verificări înainte de a da curs indicaţiilor telefonice primite de la escroci.

În ultimele 24 de ore, în municipiul Iași, au fost sesizate 3 cazuri în care bătrâni au fost sunați de persoane necunoscute care i-au anunțat că rude apropiate au fost victime ale unor accidente rutiere (în alte județe sau țări), se află internate în spital și au nevoie de bani pentru continuarea îngrijirilor medicale. Sumele solicitate de infractori reprezentau valori importante, depășind valoarea de 10.000 lei.

În două dintre situațiile de mai sus, bătrânii și-au sunat rudele, au aflat că totul este o minciună și au dejucat planurile infractorilor. În cel de-al treilea caz victima a intrat în jocul escrocilor, a urmat instrucțiunile primite prin telefon și ulterior a înmânat banii solicitați  unei persoane necunoscute ce s-a prezentat la ușa locuinței sale.

  

 RECOMANDĂRI PENTRU PREVENIREA UNOR ASTFEL DE FAPTE:

 Verificaţi, pe un număr de telefon cunoscut deja, dacă situaţia de urgenţă este reală;

 Nu daţi curs instrucţiunilor primite telefonic de la persoane necunoscute are vă solicită bani în numele rudelor „victime  în accidentul rutier”;

 Unii escroci vă pot solicita și coduri de reîncărcare pentru cartele telefonice pre-paid. Nu intrați în jocul lor – este o altă modalitate de a vă păgubi!

 Sunaţi la Poliţie, pe numărul de urgenţă 112 sau la unitatea de poliţie pe raza căreia locuiţi, spuneţi despre ce este vorba, interesaţi-vă de existenţa unui astfel de accident rutier şi procedura legală în astfel de situaţii.

IPJ IAȘI

Citeste și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

 

 

Related posts

Prima noapte în care românii nu au avut voie să iasă din casă. Reacția cetățenilor prinși pe stradă după ora 22:00

Redacția

Tânăr cercetat de polițiștii pășcăneni pentru trei infracțiuni la regimul rutier

Redacția

Bărbatul prins cu țigări de contrabandă la Cristești a fost trimis în judecată

Răzvan Grecu
Încarcă...