NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Atenţie la centralele de apartament!

Reprezentanţii E.ON avertizează posesorii de centrale termice să-şi verifice aparatele înainte de a le pune în funcţiune. Temperaturile scăzute din această perioadă au determinat mulţi consumatori să-şi deschidă centralele, iar lipsa de supraveghere a aparatelor de încălzit a dus şi la petrecerea multor accidente.

Consumatorii trebuie să acorde o atenţie deosebită aparatelor care funcţionează pe bază de gaze naturale, întrucât ei sunt direct răspunzători pentru întreţinerea şi exploatarea acestora, potrivit unui comunicat al E.ON Gaz Distribuţie. „Pe fondul temperaturilor deosebit de scăzute înregistrate în ultimele zile mulţi dintre consumatorii de gaze naturale au fost nevoiţi să pună în funcţiune aparatele de încălzire a locuinţelor. Primele incidente, unele deosebit de grave, nu au întârziat să apară, ele fiind cauzate, în principal, de utilizarea necorespunzătoare a acestora, de folosirea unor aparate destinate preparării hranei în scopul încălzirii locuinţei sau ca urmare a înfundării coşurilor de fum”, se arată în comunicat.

De aceea, reprezentanţii E.ON Gaz Distribuţie recomandă consumatorilor să acorde o atenţie deosebită aparatelor care funcţionează pe bază de gaze naturale, ei fiind direct responsabili pentru întreţinerea şi exploatarea acestora. Astfel, este interzis dormitul în încăperi cu focul deschis sau în încăperi cu aparate de utilizare nelegate la coşul de fum. Focul nu va fi lăsat nesupravegheat la aparatele neautomatizate. În cazul în care aparatul de utilizare nu este etanş sau nu are tiraj, focul nu va fi aprins. Totodată, trebuie asigurată o ventilare permanentă în încăperile unde funcţionează centralele termice sau aparatele de consum cu flacără liberă. În cazul în care se constată lipsa tirajului, nu se aprinde focul decât după efectuarea lucrărilor necesare, de către o firmă autorizată.

Sfaturi pentru evitarea accidentelor

O atenţie deosebită trebuie acordată coşurilor de fum, fiind recomandată verificarea şi curăţirea acestora de cel puţin două ori pe an, exclusiv prin intermediul firmelor sau al persoanelor autorizate să efectueze asemenea intervenţii.

De asemenea, dat fiind riscul major de producere a unor evenimente tragice, ca urmare a manevrării necorespunzătoare a aparatelor alimentate cu gaze naturale, în special maşini de gătit de tip aragaz sau sobe, consumatorii trebuie să fie atenţi la modul de aprindere al arzătoarelor, astfel încât să nu genereze acumulări de gaz. Dacă se simte mirosul specific de gaz trebuie stinse imediat toate focurile, se deschid uşile şi ferestrele, nu se manevrează aparate electrice şi se anunţă dispeceratul E.ON Gaz Distribuţie.

„Astfel, pentru o utilizare în condiţii de siguranţă a gazelor naturale, E.ON Gaz Distribuţie solicită consumatorilor să nu lase instalaţiile neautomatizate să funcţioneze fără a fi supravegheate, să se asigure că au fost curăţate coşurile de fum, să nu utilizeze instalaţii care nu sunt legate la coşuri de fum, să acorde o deosebită atenţie ventilării/aerisirii încăperilor în care se găsesc instalaţii de gaz, să nu folosească nici un fel de alt combustibil în instalaţiile de gaz, deoarece acestea pot duce la deteriorarea arzătoarelor şi la înfundarea coşurilor de fum”, se mai arată în comunicat.

Numerele de telefon de urgenţă la care pot fi contactaţi reprezentanţii E.ON Distribuţie în cazul oricăror defecţiuni sunt 0800.800.928 sau 0265.200.928.

 sursa evenimentul de iasi

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

De pe tobogan, la spital

Oana Cordoneanu

Şase stâlpi doborâţi de vântul de azi noapte, pe o stradă din Paşcani

Ema Roman

Elevi surprinși de polițiștii pășcăneni în baruri și la pariuri sportive, în timp ce chiuleau de la ore. Tinerii riscă să aibă nota scăzută la purtare

Oana Cordoneanu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site