RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Atacuri politice pe tema programului Timișoara Capitală Culturală Europeană: ”Primarului Fritz și administrației USR-iste de la primărie nu-i lipsesc banii, ci competența” / Guvernul nu a aprobat ordonanța de urgență pentru finanțarea programului

Președintele CJ Timiș, Alin Nica, a acuzat miercuri lipsa de performanță a autorităților locale atât în finalizarea infrastructurii culturale, cât și a programării evenimentelor. De cealaltă parte, administrația municipiului acuză Consiliul Județean că nu a demarat niciunul din cele patru obiective de infrastructură și turism cultural asumate de conducerea instituției, relatează Agenția de presă Rador.

“Tandemul Fritz-Lațcău vrea fonduri ca să le împartă anturajului lor, așa cum au făcut și la Centrul de proiecte. Are primăria capacitatea să cheltuiască banii care vor veni de la minister? Noi credem că nu. Eu cred că primarului Fritz și administrației USR-iste de la primărie nu-i lipsesc banii ci competența pentru a face din Timișoara o capitală europeană a culturii de succes. Dacă ar fi să se scrie o carte despre cum poți, în mai puțin de doi ani de zile să ajungi de la erou la zero cred că Fritz ar fi zeroul principal”, spune Alin Nica.

În replică, Primăria Timișoara afirmă că 90% dintre obiectivele de infrastructura culturală asumate de primărie prin dosarul de candidatura în 2016 sunt fie finalizate, fie în lucru, și vor fi gata anul viitor.

“Cinema Victoria este gata, alte trei cinematografe vor fi finalizate în următoarele 12 luni iar lista continuă.

  

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

VIDEO: Știați că și Iașul are canion? Mergeți la Bărbătești (Cucuteni) și vă convingeți

Redacția

Reacțiile liderilor de la București după ce Consiliul European a dat undă verde începerii negocierilor de aderare între UE și Rep. Moldova

Redacția

Coco Gauff ar putea juca semifinala de la US Open cu Sorana Cîrstea, dacă aceasta se califică

Redacția
Încarcă...