RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Asociaţia Pro Infrastructură: A3 Nădăşelu-Zimbor-Poarta, peisaj dezolant, şantier pustiu / Şanse pur teoretice de a se încadra în jaloanele PNRR

Asociaţia Pro Infrastructură critică, luni seară, desfăşurarea de forţe pe A3 Nădăşelu-Zimbor-Poarta, unde afirmă că peisajul este dezolant şi atrage atenţia că există riscul pierderii fondurilor din PNRR, relatează News.ro

”A3 Nădăşelu-Zimbor-Poarta, peisaj dezolant, şantier (aproape) pustiu. Fuga de responsabilitate a oficialilor CNAIR, combinată cu incompetenţa lor legendară în derularea licitaţiilor şi cu antreprenorul UMB întins mult peste capacitate, au transformat în codaşe aceste două loturi iniţial fruntaşe, cu şanse pur teoretice de a se încadra în jaloanele PNRR”, au scris, luni seară, pe Facebook, reprezentanţii Asociaţiei Pro Infradtructură.

Potrivit acestora, contractele au fost semnate cu UMB în 26.06.2020 (Zimbor-Poarta Sălajului), respectiv în 22.09.2020 (Nădăşelu-Zimbor) şi prevăd, ambele, câte 12 luni de proiectare şi alte 24 de execuţie.

”Aşadar, termenele iniţiale prevedeau deschiderea celor 42,3 kilometri la sfârşit de 2023. Fără să stea după birocraţie, cei de la UMB au pornit şantierul ca din puşcă şi aveam mari speranţe că îşi vor respecta angajamentele parafate în 2020. Dar a venit momentul fatidic septembrie 2021: alunecare-mamut la Nădăşelu lângă cimitir, la propriu. Şi de atunci s-a ales praful”, a mai transmis asociaţia.

  

Reprezentanţii acesteia au mai afirmat că ulterior a mai apărut o problemă similară în zona Topa Mică.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Cine nu plăteşte amenzile de circulaţie, va fi executat silit de ANAF sau va face muncă în folosul comunităţii

Redacția

​Press report: ​Începe sau nu declinul pe piața locuințelor? Cât de mult se va scumpi masa de Revelion 2023. Preţul lemnelor de foc a fost plafonat, dar acestea au dispărut de pe piaţă. Vor fi sau nu „twindemii”?

Redacția

Stănescu: Nu există alternativă politică la Coaliția PSD-PNL

Redacția
Încarcă...