RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Internațional

Acord de principiu în Consiliul UE pentru sancționarea COLONIȘTILOR israelieni din Cisiordania

Miniștrii de Externe din țările Uniunii Europene au ajuns, luni, la un acord de principiu în sensul impunerii de sancțiuni împotriva coloniștilor israelieni care comit acte de violență contra palestinienilor din Cisiordania.

Josep Borrell Fontelles, Înaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe și Politici de Securitate, a declarat că miniștrii de Externe au stabilit să aplice sancțiuni împotriva coloniștilor evrei violenți. Decizia formală a Consiliului UE va fi luată peste câteva zile, în contextul în care Ungaria a semnalat că nu va mai utiliza dreptul de veto, conform unor oficiali europeni citați de agenția DPA și de publicația Süddeutsche Zeitung.

”Astăzi, am aprobat în unanimitate sancțiuni împotriva coloniștilor violenți care îi agresează pe palestinienii din Cisiordania”, a declarat ministrul de Externe al Spaniei, Jose Manuel Albares, citat de agenția Reuters și de cotidianul The Jerusalem Post.

În contextul tensiunilor generate de atacurile teroriste palestiniene care au vizat Israelul pe 7 octombrie 2023, urmate de ofensiva israeliană în Fâșia Gaza, coloniștii israelieni au intensificat confruntările cu palestinienii din Cisiordania. Uniunea Europeană și Statele Unite se opun coloniilor israeliene din Cisiordania, considerându-le drept un obstacol în calea unei păci durabile între Israel și palestinieni.

  

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Financial Times: Valoarea creditelor imobiliare neperformante A DEPĂȘIT rezervele celor mai mari bănci din SUA

Redacția

Peste 40.000 de oameni au protestat, sâmbătă, la Viena, împotriva restricțiilor

Redacția

Avionul pilotat de miliardarul Dan Petrescu a încercat să revină pe aeroportul de unde decolase în urmă cu doar trei minute

Redacția
Încarcă...