NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Asistentul medical care a intrat în greva foamei: „Ne cumpărăm singuri becuri şi hârtie igienică”

„Au trecut vreo trei luni de când am sesizat că nu avem truse. Lucrăm cu truse găurite şi truse murdare. Deci, nu pot să-mi explic, stau de multe ori și mă gândesc cum de nu sunt infecții”, mărturiseşte Daniel Simion, asistent medical de ortopedie la blocul operator al Spitalului Universitar de Urgență București (SUUB).

 

În dimineața zilei de luni, 6 august, el a ieșit în faţa Spitalului împreună cu mai mulţi colegi, să protesteze că managerul SUUB, Adriana Nica, îi pune să aleagă între sporul la salariu și tichetul de vacanță.

Acestea sunt beneficii despre care, atunci când le-a acordat, Guvernul n-a menționat că se exclud reciproc.

După ce au vorbit cu televiziunile, colegii lui Daniel Simion s-au întors la muncă. El a rămas în faţa clădirii.

L-am găsit ţinând pe piept o foaie băgată în ţiplă pe care scria atât: Greva foamei!

Spune că nu va renunța la această formă de protest până când nu se redeschide un bloc operator nou din Spital, care are toate dotările necesare, dar care stă închis de 10 ani, pentru renovare.

− Ce v-a determinat să recurgeți la gestul ăsta extrem?

− Hai să vă spun așa. De vreun an și ceva, tot sesizez conducerea acestei instituții că nu prea am cu ce să-mi fac treaba. Și, după cum bine știți, acum câțiva ani, o asistentă, colegă de-a noastră de la Maternitatea Giuleşti, a intrat în pușcărie din ceva asemănător.

Deci, dacă colegii mei din ţară care citesc acest interviu, oriunde ar fi ei, dacă ei cred că-ți faci meseria cu nimic și nici nu te interesează, vreau să le spun că se poate întâmpla să fie chemați într-o bună zi să dea cu subsemnatul pentru moartea unui pacient.

Și ei pot să nu aibă nici o vină, că n-au avut materiale. N-au nici o vină că medicul respectiv n-a putut să izoleze normal acel pacient. Nu au nici o vină.

Dar pentru faptul că nu au sesizat aceste lipsuri și pentru faptul că nu au încercat să facă ceva sunt pasibili de pușcărie și vor face pușcărie.

Articol integral pe www.pressone.ro

loading...
Advertisements

Related posts

La doar 12 ani, hoț de telefoane

Răzvan Grecu

Un bărbat a amenințat aseară că se aruncă de la geamul locuinței. Astăzi la audiențe viceprimarul i-a spus că se rezolvă problema sa

Oana Cordoneanu

Preot din Tătăruși trecut în lumea drepților

Ema Roman

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site