NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Aproximativ 40 de miniștri participă la o conferință ONU legată de criza umanitară din Afganistan / 93% din familiile de aici nu au suficientă hrană

O conferinţă a donatorilor pentru Afganistan are loc luni la Geneva, la mai puţin de o lună după ce talibanii au preluat puterea în această ţară care se confruntă cu o criză umanitară în creştere, relatează Agerpres, care citează dpa.

Afganii vor avea nevoie de aproximativ 606 de milioane de dolari până în decembrie, potrivit ONU. În timp ce multe ţări sunt dispuse să acorde ajutor umanitar, multe sunt preocupate de modul în care vor fi cheltuiţi banii având în vedere că talibanii se află acum la putere şi consideră că ar trebui impuse condiţii pentru acordarea donaţiilor.

Aproximativ 40 de miniştri urmează să participe la conferinţa organizată de Naţiunile Unite. Secretarul general al ONU Antonio Guterres este aşteptat la Geneva, în timp ce alţi responsabili vor participa probabil online.

Trupele internaţionale s-au retras din Afganistan după 20 de ani şi aproape toate forţele internaţionale au părăsit ţara de la preluarea puterii de către talibani.

  

Serviciile de bază din Afganistan sunt pe punctul de a se prăbuşi, potrivit agenţiilor ONU, care afirmă că ajutorul umanitar ar menţine serviciile medicale, alimentarea cu apă şi salubrizarea.

Finanţarea ar urma să fie folosită,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements

Related posts

Cîţu, despre arestarea din SUA: Nu am adus în discuţie acest eveniment cu preşedintele Iohannis

Redacția

Un judecător dă statul în JUDECATĂ din cauza ordonanțelor care au INTERZIS mersul la Biserică: Cultivă blasfemia

Redacția

Adevărul despre dezinfectantul ambalat în tuburi de cremă pentru picioare. Ce s-a întâmplat de fapt

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site