RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Aproximativ 40 de miniștri participă la o conferință ONU legată de criza umanitară din Afganistan / 93% din familiile de aici nu au suficientă hrană

O conferinţă a donatorilor pentru Afganistan are loc luni la Geneva, la mai puţin de o lună după ce talibanii au preluat puterea în această ţară care se confruntă cu o criză umanitară în creştere, relatează Agerpres, care citează dpa.

Afganii vor avea nevoie de aproximativ 606 de milioane de dolari până în decembrie, potrivit ONU. În timp ce multe ţări sunt dispuse să acorde ajutor umanitar, multe sunt preocupate de modul în care vor fi cheltuiţi banii având în vedere că talibanii se află acum la putere şi consideră că ar trebui impuse condiţii pentru acordarea donaţiilor.

Aproximativ 40 de miniştri urmează să participe la conferinţa organizată de Naţiunile Unite. Secretarul general al ONU Antonio Guterres este aşteptat la Geneva, în timp ce alţi responsabili vor participa probabil online.

Trupele internaţionale s-au retras din Afganistan după 20 de ani şi aproape toate forţele internaţionale au părăsit ţara de la preluarea puterii de către talibani.

  

Serviciile de bază din Afganistan sunt pe punctul de a se prăbuşi, potrivit agenţiilor ONU, care afirmă că ajutorul umanitar ar menţine serviciile medicale, alimentarea cu apă şi salubrizarea.

Finanţarea ar urma să fie folosită,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

FOTO FC Barcelona și-a prezentat noul echipament pentru sezonul 2022-2023

Redacția

Taxa auto creste cu 10% la Euro 4 si Euro 3 si scade cu 60-90% la Euro 2, Euro 1 si non-euro

Redacția

Italia: Guvernul va taxa profiturile ”excesive” din energie

Redacția
Încarcă...