NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Aplicația „Vot Inteligent”, concepută de liderul întemnițat al opoziției ruse Alexei Navalnîi, a fost eliminată din magazinele Apple și Google în prima zi de votare la alegerile parlamentare din Rusia

Cei doi giganți tehnologici au cedat în fața autorităților de la Kremlin care amenințaseră că vor amenda cele două companii dacă refuză să renunțe la aplicația „Vot Inteligent”, care indica alegătorilor cum să voteze pentru a putea bara calea candidaților partidului de guvernământ, Rusia Unită (Edinaya Rossiya – ER).

Alegerile parlamentare și regionale au început vineri și se vor încheia duminică, iar ER este favorit să câștige majoritatea în Duma de Stat pentru a șasea oară consecutiv.

Sute de candidați ai opoziției au fost invalidați de instanțe, iar unii opozanți ai președintelui Vladimir Putin au fost nevoiți să părăsească Rusia.

Pentru prima dată din 1993, observatorii electorali ai Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) nu vor fi prezenți din cauza “restricțiilor”  impuse de autoritățile ruse.

  

Golos, grupul independent de monitorizare a votării, a detaliat acuzațiile de fraudă în aproape 1800 de cazuri.

Aplicația Vot Inteligent nu a fost disponibilă pentru descărcare vineri pe magazinele Google și Apple din Rusia. În ajunul alegerilor, reprezentanți ai autorității de reglementare a comunicațiilor au amenințat cu amenzi mari orice companie care “încalcă în mod sistematic” cererile sale. Companiile IT au fost avertizate că refuzul de a elimina aplicația va fi văzut ca o intervenție ilegală în vot.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements

Related posts

Reduceri de vară. Prețuri cu până la 80% mai mici în magazine

Redacția

VIDEO Austria: Victorie surprinzătoare a Partidului Comunist la alegerile locale din orașul Graz

Redacția

Parlamentarii au adoptat legea eutanasierii maidanezilor

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site