RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Politică

Apele se tulbură în PSD Pașcani. Constantinescu neagă orice negociere în favoarea fostului primar. Rățoi: „Crăciunescu vrea postul lui Pânzaru”

Liderul PSD Pașcani apare astăzi într-un articol dintr-un cotidian județean în postura unui negociator de funcții. Publicația Bună Ziua Iași a prezentat un articol în care se vorbește despre o întâlnire a senatorului Florin Constantinescu cu Gheorghe Nichita, președintele organizației județene al PSD.

Beneficiarul negocierilor ar trebui să fie Grigore Crăciunescu, fostul primar al municipiului Pașcani. Liberalul ar vrea fotoliul de viitor deputat în locul lui Neculai Rățoi, iar pentru aceasta ar fi în stare chiar să treacă în rândul social-democraților. 

Rățoi îi atacă pe șeful PSD și pe pretendentul la locul său

În articolul din BZI Neculai Rățoi îl atacă foarte dur chiar pe colegul de partid, senatorul Florin Constantinescu. Contactat astăzi de reporterii noștri el a mai dezvăluit o dorința de-a lui Grigore Crăciunescu. „Eu știu că Grigore Crăciunescu vrea acum multe, după ce nu a mai reușit să fie primar, și tot cere funcții pe la PNL, dar nu îl bagă nimeni în seamă. Vrea chiar să fie director la Spitalul Municipal în locul lui Costică Pânzaru”, ne-a declarat Rățoi.

  

Fostul primar al municipiului nu a putut fi contactat pentru un punct de vedere.

Iată ce a răspuns senatorul Florin Constantinescu:

Referitor la afirmaţiile din cadrul articolului «Grigore Crăciunescu îşi negociază un loc în PSD», apărut în cotidianul Bună Ziua Iaşi în data de 16 august 2012, doresc să fac următoarele precizări:

În articolul amintit se afirmă că eu, Florin Constantinescu, aş fi mers la Iaşi împreună cu preşedintele PNL Paşcani, domnul Grigore Crăciunescu, pentru a discuta cu domnul Gheorghe Nichita, preşedintele PSD Iaşi, despre candidatura domnului Crăciunescu din partea PSD la viitoarele alegeri parlamentare. Informaţia este, categoric, falsă! Poate fi o gluma buna pentru 1 Aprilie. Nu a existat niciodata vreo discutie pe acest subiect intre mine si domnul Grigore Craciunescu cu atat mai mult o astfel de vizită sau tentativă de vizită.

Dincolo de aspectul faptic, aş dori să subliniez câteva elemente referitoare la activitatea PSD Paşcani privind alegerile parlamentare. În cadrul PSD Paşcani pregătirea campaniei şi a candidaţilor se realizează în mod transparent. În al doilea rând, alegerea candidaţilor se face pornind de jos în sus, ceea ce înseamnă că orice candidatură se discută cu membrii organizaţiei de bază şi, deci, trebuie să aibă sprijinul întregii organizaţii. În al treilea rând, deciziile privind desemnarea candidaţilor PSD se iau în cadrul PSD.

În mod cert, fiind aliaţi în cadrul USL cu PNL şi cu PC, ne dorim să creăm în viitorul Legislativ o majoritate solidă şi competentă, care să răspundă problemelor cetăţenilor. Fireşte că vor exista, pe parcurs, şi consultări de coordonare cu aliaţii noştri. Dar acestea vor fi şi ele transparente, deschise şi bazate pe respect reciproc. Acum, mai mult decât oricând, politicienii au obligaţia de a reclădi încrederea cetăţenilor. Or, dacă oamenii nu vor vedea şi nu vor simţi că deciziile politice sunt urmarea voinţei lor, deschis exprimate, efectele asupra întregii societăţi vor fi catastrofale. Mai mult decât oricând, în PSD Paşcani, şi în PSD şi în USL în general, suntem determinaţi să ascultăm poporul şi să reprezentăm voinţa acestuia”.

Atacă tabăra Pantazi?

Dincolo de negocierile pentru posturi și știrile lansate de publicații, declarațiile liderilor politici care și-au spus un punct de vedere readuc în discuție unele scenarii vechi, sumbre (dacă s-ar concretiza) pentru actualul lider al PSD.

Rățoi a spus pentru BZI următoarele: „Nu se uită Nichita nici la Constantinescu și nici la Crăciunescu. Constantinescu este la început în politica. Cine să-l asculte pe el? Și dacă ar fi asa cum se spune, ar trebui ca tot Biroul PSD sa fie de acord cu adeziunea lui Crăciunescu, că nu decide doar Constantinescu, chiar dacă este președinte. Eu am peste 20 de ani de PSD. Constantinescu cât are? Dar nu cred sa fi făcut acest lucru. Chiar o să mă interesez să văd dacă este așa”.

Să dorească tabăra lui Dumitru Pantazi să preia conducerea organizației locale?   

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Ultima strigare pentru alegerea primarilor în două tururi de scrutin

Redacția

AUR și Partidul Verde vor primi la Pașcani spații în sediul Primăriei vechi

Marius Parteni

Consilierul Ioniță, cu un ochi râde dar cu altul plânge. Iată de ce!

Marius Parteni
Încarcă...